• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kas gali būti geriau už traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže?? Manau visi laikas nuo laiko užsimanome kinietiško maisto, o ypač tos traškios, aromatingos ir padaže skendinčios vištienos gabaliukų. <...> Dažniausiai kiniečių restoranai negamina vietoje saldžiarūgščio padažo, o perka jau pagamintą, tad skonis būna sintetinis ir tenka nusivilti. Tačiau pagal mano receptą pagamintu padažiuku tikrai nenusivilsite, tuo labiau, jog skonį galėsite reguliuoti pagal save! Juk pats geriausias receptas, kuomet patiekalo skonį galima be vargo prisitaikyti sau“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.

„Kas gali būti geriau už traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže?? Manau visi laikas nuo laiko užsimanome kinietiško maisto, o ypač tos traškios, aromatingos ir padaže skendinčios vištienos gabaliukų. <...> Dažniausiai kiniečių restoranai negamina vietoje saldžiarūgščio padažo, o perka jau pagamintą, tad skonis būna sintetinis ir tenka nusivilti. Tačiau pagal mano receptą pagamintu padažiuku tikrai nenusivilsite, tuo labiau, jog skonį galėsite reguliuoti pagal save! Juk pats geriausias receptas, kuomet patiekalo skonį galima be vargo prisitaikyti sau“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.

REKLAMA

Keletas patarimų gaminant: vištienos nereikėtų perkepti, kad ji nebūtų per kieta. Padažo rūgštumas-saldumas kartais priklauso nuo konservuotų ananasų (jeigu jie rūgštesni, tuomet aišku ir padažas bus truputį rūgštesnis).

REKLAMA
REKLAMA

Jei padažas per tirštas – įpilkite daugiau vandens, jei per skystas – sumaišykite 1 arb. š. krakmolo keliuose šaukštuose šalto vandens ir supilkite į padažą.

REKLAMA

Reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlės;
  • 0,5 raudonos paprikos;
  • 0,5 geltonos paprikos;
  • 0,5 didesnio svogūno;
  • 200 g konservuoto ananaso;
  • 2/3 arb. š. druskos;
  • saulėgrąžų aliejaus (kepimui).

Tešlai:

  • 160 ml šalto vandens;
  • 130 g miltų;
  • 50 g kukurūzų krakmolo;
  • 1 valg. š. kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnio druskos.

Padažui:

  • 400 ml vandens;
  • 7 valg. š. pomidorų padažo;
  • 6 valg. š. sojos padažo;
  • 4,5 valg. š. rudo cukraus;
  • 3-3,5 valg. š. balto acto;
  • 2 valg. š. šalto vandens;
  • 1,5 valg. š. kukurūzų arba bulvių krakmolo.

Vištieną supjaustome nedideliais pailgais gabalėliais, sumaišome su 2/3 arb. š. druskos. Paprikas, ananasą ir svogūną supjaustome didesniais gabalėliais.

REKLAMA
REKLAMA

Tešla – viename didesniame inde sumaišome visus tešlai skirtus ingredientus. Maišome, kol nelieka gumulėlių. Visus vištienos gabalėlius sumaišome su tešla.

Didelėje keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame ~1/3 vištienos gabalėlių (kad nesiliestų vienas prie kito) ir kepame ~4-5 minutes (priklausomai nuo gabalėlių dydžio) apverčiant viduryje kepimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi tešla yra gana lipni, aš vištienos gabalėlius dedu į keptuvę žnyplių pagalba. Vištieną kepame, kol gabalėliai įgauna auksinę spalvą. Po to gabalėlius sudedame ant kepimo grotelių, kad nuvarvėtų aliejus. Taip iškepame visą vištieną.

Tą pačią keptuvę, kurioje kepėte vištieną, išvalome. Į ją sudedame pomidorų padažą, rudą ir baltą cukrų, supilame sojos padažą, actą ir 500 ml vandens, išmaišome ir užverdame. Tada sudedame paprikas, ananasą ir svogūną. Išmaišome ir kaitiname apie minutę (galite pakaitinti truputį ilgiau, jei norite minkštesnių daržovių).

REKLAMA

Viename indelyje sumaišome 2 valg. š. vandens ir su krakmolu ir plona srovele supilame į padažą (nuolat maišome). Taip sutirštiname padažą. Tuomet sudedame vištienos gabalėlius, išmaišome ir iškart patiekiame. Skanumėlis!

Turėkite omenyje, kad padažo saldumą / rūgštumą galite reguliuoti pagal savo skonį pridėdami daugiau/mažiau cukraus ir acto. Rekomenduočiau paragauti ir nuspręsti, kurio ingrediento reikėtų įdėti papildomai, kai padažas užverda.

Jeigu norite labai traškios vištienos, tuomet pirmą kartą kepdami vištienos gabalėlius kepkite juos truputį trumpiau ~3 minutes, išimkite iš keptuvės, palikite ant grotelių ar sietelyje, kad nuvarvėtų aliejus ir po to vėl sudėkite į keptuvę įkaitintą ant aukštos ugnies. Kepkite ~20-30 sekundžių ir sudėkite ant grotelių, kad nuvarvėtų aliejus.

Vasario 16 d. 8 sezonas. Serija 24
Vasario 9 d. 8 sezonas. Serija 23
Vasario 2 d. 8 sezonas. Serija 22
Sausio 26 d. 8 sezonas. Serija 21
Sausio 19 d. 8 sezonas. Serija 20
Sausio 12 d. 8 sezonas. Serija 19
Sausio 5 d. 8 sezonas. Serija 18
Gruodžio 29 d. 8 sezonas. Serija 17
Gruodžio 22 d. 8 sezonas. Serija 16
Gruodžio 15 d. 8 sezonas. Serija 15
Gruodžio 8 d. 8 sezonas. Serija 14
Gruodžio 1 d. 8 sezonas. Serija 13
Lapkričio 24 d. 8 sezonas. Serija 12
Lapkričio 17 d. 8 sezonas. Serija 11
Lapkričio 10 d. 8 sezonas. Serija 10
Lapkričio 3 d. 8 sezonas. Serija 9
Spalio 27 d. 8 sezonas. Serija 8
Spalio 20 d. 8 sezonas. Serija 7
Spalio 13 d. 8 sezonas. Serija 6
Spalio 6 d. 8 sezonas. Serija 5
Rugsėjo 29 d. 8 sezonas. Serija 4
Rugsėjo 22 d. 8 sezonas. Serija 3
Rugsėjo 15 d. 8 sezonas. Serija 2
Rugsėjo 8 d. 8 sezonas. Serija 1
Birželio 2 d. 7 sezonas. Serija 22
Gegužės 26 d. 7 sezonas. Serija 21
Gegužės 19 d. 7 sezonas. Serija 20
Gegužės 12 d. 7 sezonas. Serija 19
Gegužės 5 d. 7 sezonas. Serija 18
Balandžio 28 d. 7 sezonas. Serija 17
Balandžio 21 d. 7 sezonas. Serija 16
Balandžio 14 d. 7 sezonas. Serija 15
Balandžio 7 d. 7 sezonas. Serija 14
Kovo 31 d. 7 sezonas. Serija 13
Kovo 24 d. 7 sezonas. Serija 12
Kovo 17 d. 7 sezonas. Serija 11
Kovo 10 d. 7 sezonas. Serija 10
Kovo 3 d. 7 sezonas. Serija 9
Vasario 25 d. 7 sezonas. Serija 8
Vasario 18 d. 7 sezonas. Serija 7
Vasario 11 d. 7 sezonas. Serija 6
Vasario 4 d. 7 sezonas. Serija 5
Sausio 28 d. 7 sezonas. Serija 4
Sausio 21 d. 7 sezonas. Serija 3
Sausio 14 d. 7 sezonas. Serija 2
Sausio 7 d. 7 sezonas. Serija 1
Gruodžio 31 d. 6 sezonas. Serija 17
Gruodžio 24 d. 6 sezonas. Serija 16
Gruodžio 17 d. 6 sezonas. Serija 15
Gruodžio 10 d. 6 sezonas. Serija 14
Gruodžio 3 d. 6 sezonas. Serija 13
Lapkričio 26 d. 6 sezonas. Serija 12
Lapkričio 19 d. 6 sezonas. Serija 11
Lapkričio 12 d. 6 sezonas. Serija 10
Lapkričio 5 d. 6 sezonas. Serija 9
Spalio 29 d. 6 sezonas. Serija 8
Spalio 22 d. 6 sezonas. Serija 7
Spalio 15 d. 6 sezonas. Serija 6
Spalio 8 d. 6 sezonas. Serija 5
Spalio 1 d. 6 sezonas. Serija 4
Rugsėjo 24 d. 6 sezonas. Serija 3
Rugsėjo 17 d. 6 sezonas. Serija 2
Rugsėjo 10 d. 6 sezonas. Serija 1
Birželio 4 d. 5 sezonas. Serija 37
Gegužės 28 d. 5 sezonas. Serija 36
Gegužės 21 d. 5 sezonas. Serija 35
Gegužės 14 d. 5 sezonas. Serija 34
Gegužės 7 d. 5 sezonas. Serija 33
Balandžio 30 d. 5 sezonas. Serija 32
Balandžio 23 d. 5 sezonas. Serija 31
Balandžio 16 d. 5 sezonas. Serija 30
Balandžio 9 d. 5 sezonas. Serija 29
Balandžio 2 d. 5 sezonas. Serija 28
Kovo 26 d. 5 sezonas. Serija 27
Kovo 19 d. 5 sezonas. Serija 26
Kovo 12 d. 5 sezonas. Serija 25
Kovo 5 d. 5 sezonas. Serija 24
Vasario 26 d. 5 sezonas. Serija 23
Vasario 19 d. 5 sezonas. Serija 22
Vasario 12 d. 5 sezonas. Serija 21
Vasario 5 d. 5 sezonas. Serija 20
Sausio 29 d. 5 sezonas. Serija 19
Sausio 22 d. 5 sezonas. Serija 18
Sausio 15 d. 5 sezonas. Serija 17
Sausio 8 d. 5 sezonas. Serija 16
Gruodžio 18 d. 5 sezonas. Serija 15
Gruodžio 11 d. 5 sezonas. Serija 14
Gruodžio 4 d. 5 sezonas. Serija 13
Lapkričio 27 d. 5 sezonas. Serija 12
Lapkričio 20 d. 5 sezonas. Serija 11
Lapkričio 13 d. 5 sezonas. Serija 10
Lapkričio 6 d. 5 sezonas. Serija 9
Spalio 30 d. 5 sezonas. Serija 8
Spalio 23 d. 5 sezonas. Serija 7
Spalio 16 d. 5 sezonas. Serija 6
Spalio 9 d. 5 sezonas. Serija 5
Spalio 2 d. 5 sezonas. Serija 4
Rugsėjo 25 d. 5 sezonas. Serija 3
Rugsėjo 18 d. 5 sezonas. Serija 2
Rugsėjo 11 d. 5 sezonas. Serija 1
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų