Kulinarinės laidos „La maistas“ grilio šefas Vylius Blauzdavičius, virtuvės šefas Tomas Rimydis ir kviestinė laidos viešnia Renata Šniolienė, slapyvardžiu Lapė, tinklaraščio kumutesvirtuve.lt autorė, pasiūlė, ką pagaminti iš bulvių, kad laiminga liktų visa šeima.
Vyliaus Blauzdavičiaus rekomenduojama tradicinė dzūkiška bulvių banda
Tradicinė dzūkiška bulvių banda
Grilio meistras Vylius Blauzdavičius – regioninės virtuvės gerbėjas, žiūrovams pasigaminti siūlo tradicinę Dzūkišką bulvių bandą. Prie jos patiekia karamelizuotą šoninę ir spirgučių padažą.
Receptą žiūrėkite:
Tomo Rimydžio rekomenduojamas kugelis, gardintas burokėlių sultimis
„Įprastai kugelį užplikome pienu, o aš panaudosiu slaptą ingredientą – prieskoniais gardintas burokėlių sultis. Plokštainį galima plikyti įvairiomis daržovių sultimis – toks kugelis ypač tiktų veganams, ar žmonėms netoleruojantiems laktozės“, – aiškino Tomas.
Receptą žiūrėkite:
Renatos Lapės rekomenduojamas bulvių plokštainis su rūkytomis ausytėmis
Karališkas bulvių plokštainis su rūkytomis ausytėmis
Laidos viešnia Renata Lapė karališką bulvių plokštainį gamins su cukinijų tarkiais. „Be rūkytų ausyčių kugelis mūsų namuose nekepamas”, – užtikrintai sakė ji.
Receptą žiūrėkite:
Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3, o jei nespėjote peržiūrėti laidos, tai padaryti galite čia.