• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai lauke šalta ir nejauku, sušildykite namus ir širdis gardžiais bei kvapniais patiekalais. TV3 laidos „La Maistas“ kulinarai siūlys pasigaminti daugelio mėgstamą bulvių plokštainį.

Kai lauke šalta ir nejauku, sušildykite namus ir širdis gardžiais bei kvapniais patiekalais. TV3 laidos „La Maistas“ kulinarai siūlys pasigaminti daugelio mėgstamą bulvių plokštainį.

REKLAMA

Trys šefai pateiks savas tradicinio patiekalo interpretacijas – su netradiciniais ingredientais ar kitokiu gaminimo būdu.

Grilio eksperto Vyliaus Blauzdavičiaus ir profesionalo, istorinės virtuvės žinovo Tomo Rimydžio pristatyti nebereikia – jie žiūrovams jau pažįstami iš pirmųjų „La maistas“ laidų.

Jiems kompaniją šiandien palaikys ypatingas laidos svečias, slaptas skaniausio patiekalo ingredientas – Renata Šniolienė (dar prisistatanti Lapės slapyvardžiu). 

 

Ši moteris – tikras pozityvumo ir geros energijos užtaisas, nors pati apie save sako, kad yra lėto gyvenimo užmiestyje propaguotoja. Ji spaudžia naminį aliejų ir ypač domisi fermentacija (rauginimu). O skaniausiais receptais dalinasi tinklaraštyje kumutesvirtuve.lt. 

REKLAMA
REKLAMA

Renata bulvių plokštainį gamins su cukinijų tarkiais. „Be rūkytų ausyčių kugelis mūsų namuose nekepamas”, – užtikrintai sakė ji.

REKLAMA

Tuo tarpu Vylius – regioninės virtuvės gerbėjas, žiūrovams pasigaminti siūlys tradicinę Dzūkišką bulvių bandą. Prie jos patieks karamelizuotą šoninę ir spirgučių padažą.

Savo ruožtu grilio meistras Vylius žiūrovus nustebins gamindamas dzūkišką bandą ant kopūsto lapo.

„Aš gaminsiu dzūkišką bandą. Ir kepsiu ją ant kopūsto lapo griliuje. Bus artima pečiui, taip kaip ir kepamos tikros bandos. Džiovintas kopūsto lapas suteikia ypatingą prieskonį – lyg džiovintų grybų“, – savo patiekalą pristatė Vylius.

REKLAMA
REKLAMA

Tomas Rimydis, kaip visada, nustebins laidos žiūrovus netradiciniais sprendimais. 

„Įprastai kugelį užplikome pienu, o aš panaudosiu slaptą ingredientą –prieskoniais gardintas burokėlių sultis. Plokštainį galima plikyti įvairiomis daržovių sultimis – toks kugelis ypač tiktų veganams, ar žmonėms netoleruojantiems laktozės“, – aiškino Tomas.

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų