vištų skrandukai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vištų skrandukai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vištų skrandukai“.
Receptas. Burokėlių ir skrandukų sriuba
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 100 gramų kopūstų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 3 litrai vandens šiek tiek druskos 2 vienetai sultinio (kubeliai) 2 vienetai burokėlių 1 vienetas čili pipirų 300 gramų vištienos skrandukų PARUOŠIMO BŪDAS: Į verdantį vandenį sudėkite sultinį, bulves ir skrandukus. Pavirę 20 min., sudėkite tarkuotą morką, burokėlius, smulkintą svogūną, čili bei kopūstą.
Receptas. Bulvienė su vištų skrandukais
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių 3 česnakų 2 valgomieji šaukštai petražolių (šaknis) 2 valgomieji šaukštai salierų 1.5 litro vandens šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų 250 gramų vištienos skrandukų PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo vištų skrandukų nuimti plėvelę, gerai nuplauti, užpilti vandeniu, pasūdyti ir užvirinti. Virti ant silpnos ugnies. Kai skrandukai išvirs - išpjauti riebalus ir susmulkinti. Bulves supjaustyti kubeliais.
Receptas. Vištienos skilvelių vėrinukai
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai citrinų 2 vienetai svogūnų 2 valgomieji šaukštai prieskonių (žagrenis, maltas, sausas) 1 kilogramas vištienos skrandukų PARUOŠIMO BŪDAS: Kruopščiai išvalykite, nuplaukite vištų skrandukus ir įdėkite į emaliuotą indą. Dėti pjaustytus svogūnus, citrinų sultis, barstyti prieskonius. Prieš kepant aptepti aliejumi ir kepti orkaitėje apie 30 min.
Receptas. Vištų skrandukai pomidorų padaže
INGREDIENTAI: 1 česnakų 3 vienetai pomidorų pastos šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 600 gramų vištienos skrandukų 100 mililitrų kečupo 0.5 arbatinio šaukštelio kario PARUOŠIMO BŪDAS: Paruoštus, nuplautus skrandukus sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, įmesti porą lauro lapų. Virti apie 2 val. Išvirtus skrandukus atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais. Pomidorus nuplikyti ir nulupti odelę, supjaustyti minkštimą kubeliais.
Receptas. Skrandukų salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų 4 vienetai morkų 1 valgomasis šaukštas sojos padažo 200 gramų vištienos skrandukų (virti) 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų PARUOŠIMO BŪDAS: Šiaudeliais supjaustyti agurkus ir morkas, smulkiai pjaustyti skrandukus ir viską sudėti į dubenį. Pabarstyti druskos, pipirų, sezamo sėklų ir pagardinti sojos padažu. Skanaus.
Receptas. Vištų skrandukai su pievagrybiais ir Parmezano sūrio padažu
INGREDIENTAI: 1 vienetas svogūnų (galva) 250 gramų pievagrybių 1 vienetas čili pipirų (pipiriukas) 300 gramų vištienos skrandukų PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai reikės: • Parmezano sūrio padažo (Gallina Blanca) pakelio. Jo įsigyti rasite IKI parduotuvėse, kaina ~ 2.50 Lt. • Pieno 250 ml Pievagrybius nuplaukite, susmulkinkite ir pakepinkite sausoje keptuvėje kelias minutes kol apdžius. Vištų skrandukus išvirkite pasūdytame vandenyje.
Receptas. Svieste apkepinti vištų skrandukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas porų šiek tiek druskos 100 gramų sviesto šiek tiek prieskonių 1 kilogramas vištienos skrandukų PARUOŠIMO BŪDAS: Skrandukus gerai išvalome ir numarkiname. Apie valandą verdame pasūdytame vandenį. Keptuvėje ant sviesto pakepiname susmulkintus porus, jiems pageltus sudedame išgriebtus skrandukus, paskaniname prieskoniais ir apkepiname keletą minučių. Skanaus.
Receptas. Vištų skrandukų padažiukas
Labai skanu su keptomis bulvėmis, kai norisi ko nors sotaus.
INGREDIENTAI: 8 vienetai vištienos skrandukų 4 vienetai bulvių 2 vienetai svogūnų 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Kepimui: šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Skrandukus išvirti ir atvėsinti. Bulves nuskusti, supjaustyti riekelėmis ir kepti keptuvėje, aliejuje, kol gražiai apskrus.
Receptas. Vištienos skrandukai
INGREDIENTAI: 5 česnakų 3 vienetai svogūnų 1 valgomasis šaukštas sojos padažo 3 valgomieji šaukštai aliejaus 0.5 stiklinės sultinio (vištienos) 1 arbatinis šaukštelis žalumynų (smulkinti) 500 gramų vištienos skrandukų šiek tiek raudonųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Skrandukus nuplauti, išvirti pasūdytame vandenyje ir supjaustyti juostelėmis arba tiesiog mažesniais gabalėliais. Svogūnus smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje.
Receptas. Salotos su vištų skrandukais
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus pudros 2 vienetai svogūnų 1 valgomasis šaukštas acto 3 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1/3 arbatinio šaukštelio čili pipirų (pipirai) 800 gramų vištienos skrandukų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištų skrandukus gerai nuplauti, nulupti geltoną plėvelę. Išvirti (apie valandą ant silpnos ugnies). Baigiant virti pasūdyti. Išvirtus, ataušusius skrandukus supjaustyti gabaliukais.
REKLAMA
REKLAMA
Vištiena – ne tik skani, bet ir naudinga
Medikai tvirtina, kad neteisūs tie, kurie mano, jog reikia visiškai atsisakyti riebalų, taigi ir mėsos produktų. Nenorintieji valgyti kiaulienos, jautienos ar kitokio gyvulio mėsos gali rinktis paukštieną, kuri maistingosiomis savybėmis kur kas pranašesnė. Vištiena – geriausias visaverčių baltymų šaltinis. Pavyzdžiui, 100 g kiaulienos yra 10–15 proc., o vištienos – 20–23 proc. baltymų. Ši mėsa mažiau kaloringa ir mažiau riebi. Ypač vertingos vištų krūtinėlės, jose yra net 92 proc.