Nuo vištų skrandukų nuimti plėvelę, gerai nuplauti, užpilti vandeniu, pasūdyti ir užvirinti. Virti ant silpnos ugnies. Kai skrandukai išvirs - išpjauti riebalus ir susmulkinti. Bulves supjaustyti kubeliais. Susmulkinti petražoles ir salierą. Sultinį užvirinti, sudėti bulves, petražoles ir salierus. Virti, kol išvirs bulvės. Tada sudėti smulkintą česnaką ir nuimti puodą nuo ugnies. Suplakti sriubą blenderiu. Sudėti smulkintus skrandukus ir vėl sriubą užvirinti. Sriubą paskaninti žalumynais.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
3 česnakų
2 valgomieji šaukštai petražolių (šaknis)
2 valgomieji šaukštai salierų
1.5 litro vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek žalumynų
250 gramų vištienos skrandukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuo vištų skrandukų nuimti plėvelę, gerai nuplauti, užpilti vandeniu, pasūdyti ir užvirinti. Virti ant silpnos ugnies. Kai skrandukai išvirs - išpjauti riebalus ir susmulkinti. Bulves supjaustyti kubeliais. Susmulkinti petražoles ir salierą. Sultinį užvirinti, sudėti bulves, petražoles ir salierus. Virti, kol išvirs bulvės. Tada sudėti smulkintą česnaką ir nuimti puodą nuo ugnies. Suplakti sriubą blenderiu. Sudėti smulkintus skrandukus ir vėl sriubą užvirinti. Sriubą paskaninti žalumynais.