vištienos troškinys
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vištienos troškinys“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vištienos troškinys“.
Šis Odetos troškinys sužavės visą šeimą: rekomenduoja išbandyti
„Dakbokkeumtang (korėjietiškas vištienos troškinys). Man labai patiko. Toks labai paprastas, bet skonio prasme labai skanus. Gaminsiu tikrai dar ne kartą ir jums rekomenduoju“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Reikės:
700 g vištienos kulšelių be odos ir kaulų;
1 svogūnas;
1 morka;
4 bulvės;
1.5 l vištienos sultinio;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 nedidelis pundelis svogūno laiškų;
1/2 šaukšto raudonojo kario pastos.
Taip troškintą vištieną pamėgo visa šeima: receptą verta turėti
Pritrūkote idėjų, ką galima pagaminti iš vištienos? Išbandykite taip troškintą vištieną, kurią rekomenduoja „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai: grietinėlės; 3 šaukštai volčesterio padažo; kelios skiltelės česnako; keli šaukštai aliejaus; šaukštas sviesto; lauro lapeliai; pipirai sultiniui; muskato riešuto; pipirai; druska; krapai; čiobreliai; svogūnas; morka; 500 gr blauzdelių.
Receptas. Vištiena padaže
INGREDIENTAI: 10 vienetų vištienos kulšelių 10 vienetų bulvių 5 vienetai morkų 1 vienetas svogūnų 0.5 pakelio grietinės 2 valgomieji šaukštai miltai 3 valgomieji šaukštai majonezo 2 žiupsneliai druskos 2 žiupsneliai pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves, svogūną ir mokas supjaustome ir kubeliais dedame į puodą.
Receptas. Vištiena grietinėlėje
INGREDIENTAI: 1 gabalas vištiena ((filė) ) 3 valgomieji šaukštai grietinės 1 vienetas svogūnų 3 skiltelės česnakų 1 sauja sparaginių pupelių 1 vienetas morkų 1 sauja kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas paprikų ( (raudona) ) šiek tiek druskos šiek tiek žolelių šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištiena išverdama su morkomis, šparaginėmis pupekėmis, kukurūzais ir paprika.
Receptas. Vištiena su ryžiais ispaniškai
Vištiena su ryžiais ispaniškai – tai patiekalas jaukiai, sočiai ir ilgai vakarienei, kai niekur neskubama, nežiūrima į laikrodį, o mėgaujamasi gardžiu ir karštu maistu su taure gero ispaniško vyno. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
Receptas. Morkų troškinys su vištiena
Sveika, skanu taupu, ypač turintiems savo daržovių. Skanu ir be moliūgų.
INGREDIENTAI: 5 vienetai morkų 300 gramų vištiena (virta su druska ir prieskoniais) 200 gramų moliūgų 2 vienetai svogūnų 1 vienetas saldžiosios paprikos 1 saujelė žalumynų 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 žiupsnelis laurų lapų 1 vienetas juodųjų pipirų 50 mililitrų sultinio Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
Lengvas receptas labai skaniems pietums! Vištienos šlaunelės iškepa minkštos, o ryžiai prisigeria vištienos, svogūno ir česnako aromatų. Viskas kartu sukuria superinį skonį! Jei ieškote naujo recepto savo pietų meniu, tuomet šis tiks kuo puikiausiai. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
Receptas. Vištiena su paprikomis
INGREDIENTAI: 6 vienetai vištų kumpelių 1 vienetas paprikų 1 vienetas svogūnų 2 skiltelės česnakų 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 1 valgomasis šaukštas saldžiarūgščio padažo 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos šlaunelių mėsą pamarinuojame su druska ir pipirais, apkepame.
Receptas. Aštrus vištienos troškinys
INGREDIENTAI: 100 gramų pupelių (marinuotos (meksikietiškos)) 70 gramų konservuotų kukurūzų 100 gramų vištos filė 1 valgomasis šaukštas medaus 1 valgomasis šaukštas vorčesterio padažo 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo 1 skiltelė česnakų šiek tiek aliejaus šiek tiek paprikų (aitrioji ) 1 stiklinė vandens Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Karštas troškinys žiemai
INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos blauzdelių 10 vienetų bulvių 2 vienetai morkų 1 pundelis krapų 2 valgomieji šaukštai majonezo 3 skiltelės česnakų 5 vienetai laurų lapų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos blauzdeles užmarinuokite su druska, pipirais, kapotais česnakais ir majonezu. Palikite keletui valandų šaldytuve.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Saldžiarūgštė vištiena su ryžiais
INGREDIENTAI: 0.5 skardinės ananasų (konservuoti) 1 kilogramas vištiena (sparneliai) 4 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo 3 vienetai citrinų 2 žiupsneliai druskos 0.5 arbatinio šaukštelio medaus šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Sparnelius supjaustyti į dvi dalis (maža kulšelė ir pats sparnelis), sudėti į gilų indą ir užpilti ananasų sultimis iš skardinės nuo konservuotų ananasų.
Idėja vakarienei – aštrus vištienos troškinys
Sakoma, kad aštrus maistas gerina virškinimą ir naikina ligas sukeliančias bakterijas, taigi šį kartą siūlome pasigaminti aštrų troškinuką. Tiesa, tiems, kurie serga įvairiomis kasos ligomis, opalige ar gastritu – siūlome nerizikuoti, nes aštrus maistas gali sudirginti skrandį.
Receptas. Vištiena indiškai su vaisiais
Labai lengvai paruošiamas saldokas patiekalas. Gan lengvas ir švelnaus skonio. O be to ir labai spalvingas.
INGREDIENTAI: 500 mililitrų daržovių sultinio 300 gramų vištos filė 250 gramų konservuoti pievagrybiai 175 gramai konservuoti mandarinai 4 vienetai konservuotų ananasų (griežinėliai) 1 vienetas kiaušinis 2 valgomieji šaukštai miltai 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys 2 valgomieji šaukštai sviesto 2 valgomieji šaukštai ananasų sulčių ...
Receptas. Troškinta vištienos krūtinėlė
INGREDIENTAI: 500 gramų vištos filė 3 žiupsneliai prieskonių vištienai 1 žiupsnelis džiovintų bazilikų 1 žiupsnelis kmynų 3 arbatiniai šaukšteliai pomidorų padažo Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos krūtinėlė supjaustyta gabaliukais troškinama keptuvėje, pagardinta vištienos prieskoniais, kmynais, bazilikais. Likus troškinti 5 - 10 minučių, dedame pomidorų padažą.
Receptas. Vištienos troškinys su paprika
INGREDIENTAI: 800 gramų vištų kumpelių 2 vienetai paprikų 2 vienetai morkų 3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių 2 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai šiek tiek alyvuogių aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Puode įkaitinti aliejų, apkepinti smulkintą česnaką ir vištieną, vis pamaišant.
Receptas. Kokosų piene troškintos vištienos blauzdelės
Šitas egzotiškas patiekalas puikiai tiks visiems, kurie mėgsta aštrų maistą ir netingi pastovėti prie puodų. Kario pastos galima dėti ir daugiau, jei norisi aštresnio skonio. Mėsą galima kepti orkaitėje, jei nesinori jos kepti keptuvėje. Tokiu atveju ją kepti apie 20-30 min. apie 150 C įkaitintoje orkaitėje. Galima patiekti kartu su virtais ryžiais.
Receptas. Bajoriška Radvilų virėjo vištiena su krienais
INGREDIENTAI: šiek tiek vištiena (geriausia rinktis visą vištą arba mėsingiausias jos dalis) 100 gramų sviesto 50 gramų krienų 100 gramų migdolų 1 skiltelė česnakų 2 vienetai morkų šiek tiek pastarnokų šiek tiek druskos šiek tiek juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustykite, pasūdykite, užbarstykite juodųjų pipirų ir pakepinkite.
Receptas. Vištiena aluje
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena šiek tiek alaus šiek tiek kario šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek druskos šiek tiek artišokų šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustom gabaliukais,apipilam alumi, įdedam prieskonių ir paliekam marinuot 30 min. Įkaitinam keptuvę, dedam artišokų, sudedam vištieną ir pakepiname. Tada pilam dar alaus ir troškinam.
Receptas. Troškinukas žiemai
Labai skanus troškinys su vištiena ir pievagrybiais, puikiai tinka, kai už lango šalta žiema.
INGREDIENTAI: 400 gramų vištos filė 400 gramų pievagrybių 200 gramų šparagų 150 gramų sparaginių pupelių 1 galva svogūnų 3 valgomieji šaukštai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis prieskonių 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustyti kubeliais. Apkepti keptuvėje.
Vištiena – ne tik skani, bet ir naudinga
Medikai tvirtina, kad neteisūs tie, kurie mano, jog reikia visiškai atsisakyti riebalų, taigi ir mėsos produktų. Nenorintieji valgyti kiaulienos, jautienos ar kitokio gyvulio mėsos gali rinktis paukštieną, kuri maistingosiomis savybėmis kur kas pranašesnė. Vištiena – geriausias visaverčių baltymų šaltinis. Pavyzdžiui, 100 g kiaulienos yra 10–15 proc., o vištienos – 20–23 proc. baltymų. Ši mėsa mažiau kaloringa ir mažiau riebi. Ypač vertingos vištų krūtinėlės, jose yra net 92 proc.