virėjas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „virėjas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „virėjas“.
Ką ruošia „Putino virėjas“, kalbėdamas apie kišimąsi į JAV rinkimus?
Jevgenijus Prigožinas turėjo daugybę vaidmenų: nuo nuteisto nusikaltėlio iki dešrainių pardavėjo.
Pastaraisiais metais J. Prigožinas – prabangaus Sankt Peterburgo restorano savininkas ir pelningų vyriausybinių konkursų dėl maitinimo sektoriaus sutarčių laimėtojas, įvairiuose Rusijos konfliktuose dalyvaujančių samdomų karinių pajėgų įkūrėjas – nebuvo labai pastebimas.
30 metų virėju dirbęs dėdė pasidalijo virtuvės gudrybėmis: nustebsite nežinoję
30 metų virėju dirbęs dėdė pasidalijo auksiniais virtuvės patarimais, kurie pravers bene kiekvienai šeimininkei.
1. Verta užmerkti svogūną vandenyje 15 minučių prieš gaminant salotas. Jis praranda savo perteklinį aštrumą!
2. Prieš pradėdami virti kavą, įberkite į ją žiupsnelį druskos ir žiupsnelį cinamono.
3. Dėkite į salotas stambią druską. Tai gerina patiekalo skonį kelis kartus.
4. Į bet kokias salotas dėkite druską paskutiniu momentu, iškart prieš patiekiant.
Mirė garsusis Prancūzijos virtuvės „popiežius“ Paulis Bocuse'as
Sulaukęs 91-erių mirė vienas geriausių visų laikų Prancūzijos virėjų Paulis Bocuse'as (Paulis Bokusas), šeštadienį pranešė šalies vidaus reikalų ministras. Prancūzijos virtuvės „popiežiumi“ vadinamo P. Bocuse'o inicijuota „Nouvelle Cuisine“ (naujosios virtuvės) revoliucija 8-ajame dešimtmetyje sukrėtė maisto pasaulį ir sukūrė šefo-garsenybės idėją. „Ponas Polis buvo Prancūzija.
Pasauliniame jaunųjų šefų konkurso pusfinalyje – ir lietuvių virėjai
Praėjusią savaitę, gegužės 26-27 d., Maskvoje vyko jaunųjų pasaulio konkurso „San Pellegrino Young Chef 2016“ pusfinalis, kuriame buvo renkamas geriausias „Rusija, NVS ir Baltijos šalys“ regiono jaunasis virėjas. Dėl šio titulo varžėsi geriausių šio regiono virėjų dešimtukas, tarp kurių ir lietuviai – „Time“ restorano virėjas Ignas Višinskas bei „Sweet Root“ restorano virėjas Justinas Misius. Geriausiu regiono šefu pripažintas Hezret Berdiev, „Four Seasons Hotel Lion Palace“ vyr.
Verslininkų pavasaris: prasidėjo darbuotojų medžioklės sezonas
Vos tik sušilo orai, kaipmat kavinės ir restoranai leidžiasi į darbuotojų medžioklę. Daugiausia sezoniniam darbui ieškoma jaunimo. Sostinės senamiestyje įsikūrusio restorano savininkė juokauja, kad darbuotojų reikia ieškoti tarsi su žiburiu. Situacija katastrofiška – trūksta padavėjų, barmenų, virėjų, indų plovėjų. Pasak restorano savininkės, viena lauko kavinių dar neatidaryta, mat nėra kam dirbti. Todėl vidury Rotušės aikštės dar stūkso sukrauti kavinės stalai ir kėdės.
Į ringą dėl geriausiojo vardo stos aštuoni jaunieji Lietuvos virėjai
Šį šeštadienį, vasario 27 d., Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“, vyks Lietuvos jaunųjų virėjų čempionatas, kuriame dėl geriausiojo titulo varžysis aštuoni kandidatai iš Vilniaus, Kauno ir Palangos.
Atėję į restoraną galite nesulaukti užsakyto patiekalo?
Ar dažnai susimąstote, kad atėję į restoraną ir užsisakę patiekalą, jo galite nesulaukti? Ir tai, ne šiaip grėsmė. Pasirodo, nemažai restoranų kasdien atsidarydami nežino – dirbs ar ne, mat iš Lietuvos masiškai bėga virėjai. Restoranų vadovai griebiasi už galvų. „Tokia tragiška, kaip dar nėra buvę. Mes jau pernai sakėm, kad trūksta darbuotojų, bet aš manyčiau, kad šitie metai apogėjų pasiekė.
Išrinktas geriausias jaunasis Lietuvos virėjas
Savaitgalį Vilniuje praūžė Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos LRVVKA rengiamas čempionatas „Jaunasis Lietuvos virėjas 2014“. Dėl šio titulo varžėsi 8 jaunieji Lietuvos restoranų virtuvių virėjai, kurie turėjo pagaminti du konkursinius patiekalus: karštą patiekalą iš vištienos ir desertą iš džiovintų obuolių, šokolado ir farino cukraus.
Profesijos keitimas turėtų tapti norma
Įsivyravus struktūriniam nedarbui verkiant reikia užpildyti atsivėrusias specialistų spragas. Nors Lietuvoje galimybių pakeisti kvalifikaciją netrūksta, žmonės vengia keisti profesiją remdamiesi rinkos dėsniais. Lietuvos darbo biržos teigimu, šiuo metu Lietuvoje labiausiai trūksta pardavėjų, įvairaus pobūdžio vairuotojų, statybų darbininkų, virėjų, siuvėjų, apsaugos darbuotojų, vadybininkų, administratorių bei buhalterių.
Naminukė, pagardinta dvėseliena, o užkandai – kebabas iš pastipusios katės
Dažnai naminei degtinei galime išgirsti pagyrų – atseit, tai daug sveikesnis už valstybinę degtinę gėrimas. Tačiau pamatę, kokiomis sąlygomis gaminama naminė, dažnas prarastų norą ją ragauti. Tikri fabrikai Vos ne kasdien sulaukiame pranešimų iš policijos komisariatų apie rastus naminės degtinės fabrikėlius. Štai tik keli naujausi faktai.
REKLAMA
REKLAMA
V. Putino virėjas: prezidento maistas kasdien tikrinamas, ar nėra užnuodytas
Rusijos saugumas pranešė, kad visas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ruošiamas maistas yra prieš tai patikrinamas ar nėra užnuodytas. Kiekvienas maisto produktas yra patikrinamas profesionalių medicinos darbuotojų, kurie patvirtina, kad yra visiškai švarus ir saugus valgyti, rašo „Daily Mail“. 59 metų buvusiam KGB įgaliotiniui V. Putinui maistą ruošia vyriausiasis Kremliaus virėjas bei elitinės virėjų grupės įkūrėjas Gilles Bragardas.
Sankt Peterburge įsiutęs garlaivio virėjas turistams surengė skerdynes
Sankt Peterburge sustojus garlaiviui, iš jo išsilaipino virėjas, kuris, mosikuodamasis keliais peiliais, puolė į turistų minią.
Incidentas įvyko šeštadienio naktį, kai prieplaukoje išplaukimui ruošėsi šeši laivai ir buvo pilna turistų, kai netikėtai į minią įsimaišė ginkluotas vyras, praneša gazeta.ru.
„Jis pasiutusiai rėkė, grasino ir galų gale peiliais puolė vieną iš turistų, kurį gelbėti puolė prieplaukos apsaugos darbuotojai“, – pasakojo vienas iš liudytojų.
Beširdis žudikas iš Lietuvos nuteistas kalėti iki gyvos galvos
Beširdis žudikas, kuris Lietuvoje kalėjo septynerius metus, buvo įleistas į Didžiąją Britaniją, kur mokėsi virėjo amato. 26 metų Erikas Kalnickis mokėsi garsiame viešbučių tinkle, tačiau vėliau persikėlė į Kento (Kent) pakrantę, kur pakavo maisto produktus, skelbia „Kent Online“.
Tačiau jau po metų jis surengė išpuolį prieš du brolius Rasmgeito (Ramsgate) kurorte. Už tai jis nuteistas kalėti iki gyvos galvos, o jo bendrininkas vis dar yra ieškomas.
BTV „Pragaro virtuvei“ vadovaus L. Čeprackas
Tinkamesnio už jį vedėjo garsiajam šou „Pragaro virtuvė“ rasti neįmanoma. Jis talentingas, aštrialiežuvis ir, pats to neslepia, labai arogantiškas. Liutauras Čeprackas nekantrauja: ar atsiras Lietuvoje žmonių, kuriuos galima išmokyti būti gerais kulinarais?
BTV įsigijus teisę rengti visame pasaulyje gerai žinomą kulinarinį realybės šou „Pragaro virtuvė“, ilgai svarstyti, kam pasiūlyti tapti jo vedėju, nereikėjo.
Kalėjime duris atvers restoranas
Cardiffo kalėjime planuojama atverti restoraną, kuriame patiekalus ruoš kaliniai. Jeigu jūsų negąsdina faktas, kad prieš įeinant jus apieškos nuo galvos iki kojų, o virtuvėje darbuosis ir jums patiekalus neš nusikaltėliai, tuomet turėtumėte apsilankyti.
Šis restoranas yra labdaros organizacijos strategijos, pagal kurią siekiama kaliniams suteikti profesines kvalifikacijas, idant išėję jie būtų pasiruošę pradėti kitokį gyvenimą, dalis.
Virtuvės šefas R. Bolgovas: pagaliau supratau, ką dainuoja Madonna
Dažnai Lietuvos popmuzikos žvaigždės niūniuoja užsienio muzikos superhitus, nesuprasdamos žodžių reikšmės. „Dabar pagaliau supratau, apie ką dainuoja Madonna.
Kinijoje tiesti geležinkelį buvo patikėta virėjui
Kinijos geležinkelių ministerija tiria žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie pažeidimus statant geležinkelio objektus šalies šiaurės rytuose, praneša laikraštis „The China Daily“.Gautomis žiniomis, darbai buvo patikimi neprofesionalams, tarp kurių buvo ir... virėjas.
Kaip rašo „The Shanghai Daily“, remdamasis naujienų agentūra „Xinhua“, dėl rangovės – kompanijos „Railway No. 9 Group“ – veiklos tyrimo nutrauktas geležinkelio tiesimas Girino provincijoje.
G. Ramsey apie V. Beckham: ji valgo kaip arklys
Nors buvusi dainininkė, dabar dizainerė Victoria Beckham garsėja savo liekna figūra, tačiau įžymusis virtuvės šefas Gordonas Ramsey teigia, kad moteris toli gražu nebadauja.
Maisto ruošimas naudojant skystą azotą
Šiame videosiužete išvysite, kaip virtuvės šefas Ferranas Adria ruošia alkoholinį šerbetą, naudodamas skystą azotą. Tai – eksperimentinis maisto gamybos būdas, kurį taip pat naudoja JAV kulinarinių šou žvaigždė Richardas Blaisas. Abu kulinarijos ekspertai rekomenduoja tai kaip būdą sužavėti svečius.
Skystas azotas – cheminis elementas, kuris sušaldo sudedamąsias patiekalo dalis vos jas palietęs – tampa vis populiaresne maisto ruošimo priemone visame pasaulyje.