„Jaunųjų virėjų čempionatai populiarūs visame pasaulyje ir tampa gražia tradicija Lietuvoje – šiemet čempionatas organizuojamas jau penktą kartą. Per šiuos penkerius metus žymiai išaugo pasiryžusių išbandyti jėgas skaičius. Jei pirmaisiais metais vos suradome norinčių dalyvauti, šiemet į finalą pateko tik pusė visų kandidatų“, – pristatymo metu „Charlie Pizza“ restorane sakė viena iš LRVVKA steigėjų, virtuvės šefė Aldona Gečienė.
Vis tik, gastronomijos primadona tituluojamos moters teigimu, lietuviai virėjai vangiai naudojasi jiems suteikiamomis galimybėmis stiprinti savo profesinius įgūdžius bei didinti žinių bagažą. „Čempionatas – tai visų pirma labai vertinga pamoka, proga tobulėti. Tuo tarpu lietuviai bijo būti neįvertinti, suklysti, tačiau tik turintis ryžto, užsidegimo, noro sužinoti kažką naujo ir nenuleisti rankų, kai nepasiseka, profesionalioje virtuvėje dirbantis jaunuolis gali kažko pasiekti“, – patirtimi dalinasi A. Gečienė.
Ne vienu Lietuvos ir tarptautiniu apdovanojimu įvertinta šefė pastebi, kad per penkerius metus ženkliai išaugo darbu profesionalioje virtuvėje besidominčių vaikinų skaičius – jų žymiai daugiau nei merginų mokosi šio amato, taip pat ryžtasi parodyti savo sugebėjimus konkursuose, varžybose. Šeštadienį sostinėje vyksiančiame čempionate dėl geriausiojo titulo taip pat varžysis šeši vaikinai ir dvi merginos.
Visi Lietuvos jaunojo virėjo čempionato dalyviai gamins du savo sukurtus patiekalus – karštąjį, kuriame privalomas ingredientas – brandinta jautienos nugarinė ir ropė, bei desertą su apelsinų tyre, juoduoju šokoladu ir ruduoju cukrumi. Šiuos patiekalus ragaus, jų skonines savybes, išvaizdą ir darnumą vertins profesionalūs virtuvės meistrai: virtuvės šefės Aldona Gečienė ir Janina Galubavičienė, konditerijos meistrė Rūta Šiušienė bei nepriklausomos Lietuvos restoranų pradininkas Arūnas Oželis. Techninis teisėjas – virtuvės šefas Stanislav Kizenevič.