Restoranų vadovai griebiasi už galvų.
„Tokia tragiška, kaip dar nėra buvę. Mes jau pernai sakėm, kad trūksta darbuotojų, bet aš manyčiau, kad šitie metai apogėjų pasiekė. Ir ne tik virėjų – virėjų labiausiai gal, bet ir padavėjų, ir kambarinių“, - situaciją tamsiomis spalvomis piešia Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.
Pasak Viešbučių ir restoranų asociacijos vadovės, jei iki šiol atėjus vasarai virėjai tiesiog persiskirstydavo – pakeisdavo darbo vietą į kurortus, dabar virėjų trūksta visur: ir didžiuosiuose miestuose, ir kurortuose.
O žinodami tokį darbuotojų stygių, likę virėjai neretai tuo piktnaudžiauja. Ryte atidarę restoraną jų vadovai neretai sužino, kad virėjas neatėjo į darbą, tad virtuvė – tuščia.
„Yra tokių darbuotojų, kurie sau leidžia tiesiog ryte neateiti į darbą, geriausiu atveju parašant vadovui žinutę, kad jisai nepasirodys šiandien. O kitais atvejais tiesiog nepasirodant“, - tvirtina „Čili picos“ direktorė Giedrė Kvedaravičienė.
Plačiau apie tai – TV3 reportaže.