užkepėlė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „užkepėlė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „užkepėlė“.
Ši daržovė – aukso gysla sveikatai: pasidalino receptu
Ieškote būdo, kaip įtraukti į mitybą daugiau daržovių, tačiau neprarasti valgymo malonumo? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip iš dėl didelio skaidulų kiekio itin vertinamo brokolio pasigaminti užkepėlę – bus ne tik sveika, bet ir skanu.
Receptas. Vištienos ir moliūgo duetas ant patalų
Kadangi ruduo - moliūgų metas, juos ir reikia valgyti, nes tai - sveikas ir lengvas maistas, o su vištiena - ypatingai skanus duetas.
INGREDIENTAI: 3 lapai sluoksniuotos tešlos 300 gramų moliūgų 250 gramų vištos filė 1 saujelė feta sūrio 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis aliejaus 1 žiupsnelis prieskonių vištienai 1 lapas rozmarino Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Vegetariška kuskuso ir daržovių užkepėlė
Užkepėlei galite naudoti bet kokias mėgstamas daržoves, tik nepamirškite grybų, jie užkepėlei suteikia labai gerą skonį. Kadangi kuskusas paruošiamas super greitai, tad gaminant užkepėlę ilgai neužtruksite, tereikia apkepti daržoves, sumaišyti su kuskusu ir pašauti į orkaitę, kad apskrustų sūris. Taip pat, užkepėlę galite kepti ir individualiuose indeliuose, tuomet užkepėles galima paruošti pagal kiekvieno valgytojo skonį. Matavimuo naudojau 240 ml stiklinę.
Pigi ir gardi koldūnų užkepėlė: virtuvėje užtruksite vos kelias minutes
„Super sotus ir greitas patiekalas! Koldūnų mėgėjams tikrai patiks, garantuoju. Aš pati labai mėgstu koldūnus, bet kartais paprastai virti koldūnai atsibosta, tad šįkart išbandžiau šį tą įdomesnio. Ir štai, puiki išeitis skaniems pietums visai šeimynai – koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle. Tereikia šaldiklyje turėti koldūnų ir patiekalą paruošite per maždaug 35 minutes!“, – sako tinklaraštininkė Liucija.
Turbo greita vištienos užkepėlė pagal Audronę: šeimos nariai prašys pakartoti
„Užkepėlė išties pagaminama labai greitai, daržoves galite naudoti kokios jums tik patinka ir turite namuose. Improvizuodami su daržovėmis, kaskart turėsite kitokią užkepėlę, kiekvienam pagal skonį. Visą kitą darbą už jus atliks orkaitė“, – sako tinklaraštininkė Audronė.
Reikės: 0.5 kg.
Paprastai gardi koldūnų ir sūrio užkepėlė: „Super sotus ir greitas patiekalas"
„Super sotus ir greitas patiekalas! Koldūnų mėgėjams tikrai patiks, garantuoju. Aš pati labai mėgstu koldūnus, bet kartais paprastai virti koldūnai atsibosta, tad šįkart išbandžiau šį tą įdomesnio. Ir štai, puiki išeitis skaniems pietums visai šeimynai – koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle. Tereikia šaldiklyje turėti koldūnų ir patiekalą paruošite per maždaug 35 minutes!“, – sako tinklaraštininkė Liucija.
Greita ir itin gardi bulvių užkepėlė: tobulai vakarienei su stikline kefyro
Labiau nei bet ko kito šaltais rudens vakarais pasiilgstate keptų bulvių? Tuomet išbandykite šią bulvių užkepėlę, kuri idealiai tiks kartu su stikline kefyro.
Reikės: apie dešimt bulvių; 100 mililitrų pieno; 50 gramų mėgstamo sūrio; 1 skiltelės česnako; 1 kiaušinis; druskos pagal skonį; 30 gramų sviesto; šiek tiek laiškinio česnako arba svogūnų laiškų; žiupsnio pipirų.
Sūrio rojus. Tobula užkepėlė vos iš keletos ingredientų
„Mano receptas labai tradicinis ir nesudėtingas, tad patiekalą pagaminsite be didelių pastangų. Makaronai su sūriu ne tik gardūs, bet ir super sotūs, visa šeimyna tikrai liks patenkinta“, – sako tinklaraščio autorė Liucija. Užkepėlei reikės: 200-250 g nedidelių makaronų; 2 stiklinės (~220 g) tarkuoto Čederio sūrio; 250 ml neriebios grietinėlės; 250 ml pieno; 4 valg. š. miltų; 4 valg. š. sviesto; 0,5 arb. š. druskos; ¼ arb. š. baltųjų pipirų; 125 ml džiūvėsėlių.
Užtruksite vos pusvalandį: greita užkepėlė taps mėgstamiausia
Kuo ilgesni vakarai, tuo mažiau laiko norisi sugaišti gaminant vakarienę. Todėl naujienų portale tv3.lt kasdien rasite puikių ir labai greitai įgyvendinamų idėjų. Worldrecipes.lt siūlo pagaminti pomidorų ir sūrio tartą, tačiau mes ją pavadinkime paprasčiau - užkepėlė, kuri savo skoniu nepaliks abejingų. Užtruksite labai greitai, o rezultatu liksite patenkinti.
Užkepėlė iš to, ką turite: užtruksite tik 30 minučių
Jei svajojate apie tokį vakarą, kai nereikės ilgai suktis prie puodų ir gaminti vakarienės, ši idėja kaip tik jums. Siūlome jums pasigaminti makaronų užkepėlę. Šį kartą – su krevetėmis, tačiau, iš tiesų, eksperimentuokite į valias. Puikiai tinka faršas, vištiena, plėšyta kiauliena, šoninė, o jei norite vegetariškai – daržovės. Taigi, jums reikės: Pakelio šaldytų krevečių, pakelio makaronų, tarkuoto sūrio, petražolių, alyvuogių aliejaus, mėgstamų prieskonių.
REKLAMA
REKLAMA
Žaibiškai plinta nauja kebabo versija: apsilaižysite pirštelius!
Penktadienio vakaras yra puikus laikas sukviesti draugus ir kartu skaniai valgant praleisti kelias valandas. Siūlome jums išbandyti, tikėtina, dar neragautą, tačiau labai gardų patiekalą - tortilijose užkeptas daržoves su vištiena. Meksikiečių virtuvėje tai vadinama meksikietiška fajita.
Makaronų užkepėlė su morkomis ir obuoliais
Jums reikės:
5 kiaušinių;
500 gramų makaronų;
3 morkų;
3 obuoliai;
citrinų sultys;
4 šaukštai aliejaus;
3 šaukštai cukraus;
druskos;
maltų juodųjų pipirų;
0,5 šaukštelio imbiero;
0,5 šaukštelio cinamono.
Paruošimas:
Makaronus sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti 4 min. Nukošti, perlieti šaltu vandeniu, apdžiovinti ir sudėti į indą. Morkas ir obuolius sutarkuoti su stambia tarka. Apšlakstyti citrinos sultimis.
Žuvies užkepėlė
Ne tik žuvies mėgėjams.
Jums reikės: 600 gr bulvių 70 gr fermentinio sūrio 400 gr pangasijų filė 1 vnt raudonos saldžiosios paprikos 3 vnt vidutinio dydžio svogūnų malti pipirai druska žalumynai aliejus
Paruošimas:
Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant viršaus dedam ploną sluoksnį smulkiai pjaustytų svogūnų(galima pakepinti), sluoksnį pabarstytos prieskoniais žuvies(galima naudoti mėgstamą žuvį), sluoksnį...
Pievagrybių užkepėlė
Ir vietoj užkandžio, ir karštajam patiekalui.
Jums reikės: Aliejus kepimui 2 skiltelės česnako 100 gr fermentinio sūrio 100 gr maltos mėsos Morka Petražolės 20 vnt pievagrybių Pipirai ir druska 2 šaukštai pomidorų padažo Svogūnas
Paruošimas:
Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar šiek tiek patroškiname su pomidorų padažu.
Pievagrybių užkepėlė
Lengvai paruošiama ir itin gardi vakarienė.
Jums reikės: Aliejus kepimui 2 skiltelės česnako 100 gr fermentinio sūrio 100 gr maltos mėsos Morka Petražolės 20 vnt pievagrybių Pipirai ir druska Pomidorų padažas Svogūnas
Paruošimas:
Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar šiek tiek patroškiname su pomidorų padažu.
Sojos užkepėlė
Puikus patiekalas, kuomet nesinori mėsos.
Jums reikės: 200 gr fermentinio surio 4 kiausiniai 3 morkos 3 sojos paplotėliai
Paruošimas:
Soja paruosiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiausinius isplakame su majonezu. Sudedame tarkuota suri ir paprieskoniuojame. I forma dedame paruosta soja. Padengiame tarkuotomis morkomis. Supilame ant virsaus kiausiniu plakini. Pabarstome krapais. Kepame orkaiteje apie 50 min.
Žuvies užkepėlė
Puikus patiekalas žuvies mėgėjams!
Jums reikės: 600 gr bulvių 70 gr fermentinio sūrio 400 gr pangasijų filė 1 vnt raudonos saldžiosios paprikos 3 vnt vidutinio dydžio svogūnų
Dar papildomai prireiks: maltų pipirų, druskos, džiovintų žalumynų(naudojau salotų prieskonius), šlakelio aliejaus.
Vištienos apkepėlė
Labai greitai paruošiama, paprasti produktai ir labai skanu.
Jums reikės: 4 vnt bulvių 5 gr druskos ir pipirų 200 gr fermentinio sūrio Kiaušinis 3 šaukštai majonezo 2 vnt morkų 5 gr petražolių 200 ml pieno arba grietinėlės 300 gr vištienos filė
Paruošimas:
Į kepimo formelę sluoksniuojam morkas, pjaustytas griežinėliais, tada vištienos file, pjaustytą kubeliais ir apkeptą keptuvėje, bulves pjaustytas riekelėmis, fermentinį tarkuotą sūrį, smulkintas petražoles ir v...
Bulvių ir voveraičių užkepėlė
Sudėtinės dalys: Bulvės, 4 vienetai Morkos, 1 vienetas Voveraitės, 100 gramų Kiaušiniai, 2 vienetai Grietinė, liesesnė, 1 stiklinė Sultinys, 1 stiklinė Mėsa, 200 gramų Pomidorai, 2 vienetai
Gaminimas:
Bulves supjaustome kubeliais, apibarstyti druska, įpilti truputį aliejaus, apmaišyti ir sudėti į kepimo indą. Dedam į karštą orkaitę, kad truputį apkeptų. Tuo tarpu pasiruošiam užpilą.
Sojos ir sūrio užkepėlė
Soja yra mėsos pakaitalas, tinkantis ne tik karbonadams ar kotletams kepti. Naudojant sojos paplotėlius, galima praturtinti savo kasdienį racioną puikiais, greitai paruošiamais patiekalais.
Jums reikės: 200 gr fermentinio surio 4 kiaušiniai Majonezo 3 morkos 3 vnt. sojos paplotėlių Prieskoniai Krapai
Gaminame:
Soja paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu.
Užkepėlė su traškia sūrio plutele
Skani ir neužmirštama užkepėlė.
Jums reikės 20 ml aliejus 1 cukinija 200 gr fermentinio sūrio 1 vnt geltona paprika 400 gr kiauliena (naudojau sprandinę) 1 šaukštas mėsos prieskoniai 4 pomidorai 2 porai 1 raudona paprika 1 žalia paprika
Paruošimas:
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome mėsos prieskoniais, prieskoninėmis žolelėmis pagal skonį.