Užkepėlei reikės: 200-250 g nedidelių makaronų; 2 stiklinės (~220 g) tarkuoto Čederio sūrio; 250 ml neriebios grietinėlės; 250 ml pieno; 4 valg. š. miltų; 4 valg. š. sviesto; 0,5 arb. š. druskos; ¼ arb. š. baltųjų pipirų; 125 ml džiūvėsėlių.
Makaronus išverdame, nukošiame vandenį, nuplauname po šaltu vandeniu ir paliekame puode.
Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
Padažas: didelėje keptuvėje išlydome sviestą ant vidutinės ugnies, sudedame miltus, druską, pipirus, gerai išmaišome, pakaitiname 1 min.
Pamažu supilame pieną, grietinėlę, vis maišome, kaitiname ant vidutinės ugnies, kol užverda, vis pamaišome.
Po to sumažiname ugnį iki silpnos, ir kaitiname ~10 min, kol padažas sutirštėja (nuolat maišome). Galiausiai suberiame sutarkuotą sūrį, maišome, kol sūris ištirpsta.
Padažą užpilame ant makaronų, išmaišome, kad visi makaronai pasidengtų padažu.
Kepimo indą aukštesniais kraštais ištepame sviestu. Sudedame makaronus, išlyginame paviršių, apibarstome džiūvėsėliais ir kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min, kol viršus gražiai paruduoja.
Šaltinis: Lithuanian in the USA