melisa
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „melisa“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „melisa“.
Receptas. Arbata "Sušilk"
Labai kvapni žolelių arbata, tiks vėstantį rudenį,o ir žiemai reikia prisirinkti lapelių.
INGREDIENTAI: 1 litras vandens 2 saujos ginkmedžio lapų 1 saujelė mėtų 1 saujelė melisų 2 arbatiniai šaukšteliai medaus Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Visas žoleles užplikau verdančiu vandeniu, uždengiu ir palieku 20 minučių. Skaninu medumi.
Receptas. Gurkšnis šilumos
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai melisų 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai bruknių lapų 1 sauja ginkmedžio 100 gramų medaus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Visas žoleles (žoleles renku pati) užpilu verdančiu vandeniu (1 - 2 litrus), pastovi apie 15 minučių. Cukraus nenaudojam, skaninam medumi. Labai paprastas ir šilumos namų jaukumui suteikiantis gėrimas.
Receptas. Karštos gelteklės riešutų padaže
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus 3 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (smulkinti) šiek tiek melisų 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 100 gramų vynuogių sulčių šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto 3 vienetai gelteklių (šaknys) PARUOŠIMO BŪDAS: Geltekles nulupkite ir išvirkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakepkite miltus, sudėkite susmulkintus riešutus.
Receptas. Jogurtinis aviečių ir gervuogių tortas
INGREDIENTAI: 250 gramų aviečių (šaldytos/šviežios) 1 vienetas citrinų (sultys) 0.5 vieneto citrinų (tarkuota žievelė) šiek tiek cukraus pudros 250 gramų cukraus 250 gramų gervuogių (šaldytos/šviežios) šiek tiek melisų (citrininė (lapeliais)) 1 valgomasis šaukštas migdolų (plokštelės, skrudintos) 1 valgomasis šaukštas pistacijų (kapotos) 3 vienetai kiaušinių 100 gramų kvietinių miltų 500 gramų jogurto 2 valgomieji šaukštai sirupo (...
Receptas. Pikantiški šniceliai
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis krakmolo 1/3 arbatinio šaukštelio mairūnų 20 gramų melisų 4 vienetai pomidorų pastos šiek tiek svogūnų (žalieji laiškai) 400 gramų veršienos 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 130 mililitrų baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus 150 mililitrų sultinio (mėsos) 3 vienetai žaliųjų citrinų ...
Receptas. Geltona paprika su kriauše ir greipfrutu
INGREDIENTAI: 1 vienetas paprikų ((geltona) ) 1 vienetas greipfruktų 1 vienetas kriaušių 1 mėtų ( (džiovinta)) 1 žiupsnelis anakardžio riešutų (smulkinti) Papuošimui: šiek tiek melisų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Paprika supjaustoma gabaliukais. Greipfrutas nulupamas, padalinamas skiltelėmis. Nuimamos visas odeles. Tada skiltelės supjaustamos nedideliais gabaliukais.
Receptas. Salotos su violetiniu kopūstu ir apelsinais
INGREDIENTAI: 100 gramų kopūstų (violetinės) 2 vienetai apelsinų 1/5 vieneto sulčių (apelsinų) 1/5 vieneto citrinų sultys 4 graikinių riešutų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Papuošimui: šiek tiek melisų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstas smulkiai suojaustomas, apibarstyti žiubsneliu druskos ir pipirais. Apelsinus nulupti, nuimti jų plėveles ir kiek galima daugiau baltimų, kurie priduoda kartumo.
Receptas. Lengvos kriaušių salotos su geltonąja paprika ir greipfrutu
INGREDIENTAI: 1 vienetas paprikų ((geltona) ) 1 vienetas greipfruktų šiek tiek melisų šiek tiek mėtų ((džiovinta)) šiek tiek anakardžio riešutų (smulkitni) Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Paprika supjaustoma žiedais, jie perpjaunami per pusę. Greipfrutas nulupamas, padalinamas skiltelėmis. Nuimamos visas odeles. Tada skiltelės supjaustamos. Jos sudedamos į lėkštės viduriuką, o aplinkui apdedama paprikos.
Receptas. Kalėdinės švakelės
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus pudros 5 arbatiniai šaukšteliai kakavos 600 gramų mandarinų (konservuoti) šiek tiek melisų (lapeliais) 4 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 100 gramų kefyro 120 gramų sviesto 200 gramų grietinės 20 gramų želatinos 1 arbatinis šaukštelis romo 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą išsukame su miltiniu cukrumi. Po vieną įsukame kiaušinius.
Receptas. Vyno gėrimas „Rudens vakaras“
INGREDIENTAI: 1 vienetas arbūzų 1 vienetas melionų 0.5 saujos melisų (šviežia) 250 gramų raudonojo vyno (saldus) 125 gramai sirupo (aviečių) 1 vienetas žaliųjų citrinų PARUOŠIMO BŪDAS: Arbūzą ir melioną perpjauti per pusę ir specialiu šaukštu išskobti iš minkštimo keletą rutuliukų. Sumaišyti vyną, sirupą, laimo sultis bei laimo sutarkuotą žievelę ir smulkiai supjaustytą melisą. Sudėti į stiklines vaisių kamuoliukus ir užpilti vyno kokteiliu.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Bulvių saldainiai
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių 800 gramų cukraus šiek tiek melisų (malta) šiek tiek migdolų 3 valgomieji šaukštai vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Prieš 2 dienas išverdamos neluptos bulvės. Vėliau nulupamos, sumalamos, ant jų suberiamas, cukrus, supilamas vanduo, suberiami prieskoniai ir kaitinama maišant, kol užvirs. Verdama 10 min. Vėliau formuojami saldainiai. Galima juos apglaistyti šokolado ar kakavos glajumi.
Vaistažolės – veiksmingiausia priemonė kovojantiems su įtampa
Šiuolaikiniam žmogui dėl jį lydinčios kasdienės įtampos ypatingai svarbu tinkamai pasirūpinti nervų sistema, kadangi jai sutrikus tampame išsiblaškę, sutrikę bei persekiojami prastos nuotaikos. Visgi, šiandien, kada aplink teik daug chemijos ir kitų sveikatai kenksmingų medžiagų, vis dažniau atsigręžiame į gamtą ir griebiamės šimtmečių patikrintų vaistų.
DJ Sezzy jau sūpuoja antrą atžalą
Dj Sezzy, kurio tikrasis vardas yra Sezeris Saylikas, su žmona Agne susilaukė antro vaikelio. Šia žinia didžėjus pasidalijo socialinio tinklo paskyroje. Porai gimė mergaitė, kurią jie pavadino Melisa. Naujagimė sveria 3,4 kilogramo ir yra 51 centimetro ūgio. Sutuoktiniai jau augina sūnų Oskarą. Primename, kad pora susituokė 2007 metųj vasarą Vilniuje.
Melisa – ir medų nešančioms bitėms, ir pavargusiems žmonėms
Melisa, notrelinių šeimos augalų genties atstovė, taip buvo graikų pavadinta, nes šių augalų žieduose yra labai daug nektaro, kurį ypač mėgsta bitės – „melissa“.
Šiaip šios daugiametės žolės su plaukuotais keturbriauniais stiebais ir stambiais kiaušiniškais lapais yra ne itin išvaizdžios, bet iš tiesų pamėgtos bičių, todėl lietuviai įvairiuose regionuose jas ir vadina bičių žole, bitžole, o kai kur – gumbažole, melica, melistais, milistais, miliuškėmis.