Veršieną padalinti gabaliukais, išdaužyti, pasūdyti, apibarstyti mairūnu, pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti marinuotis 15 min. Kiekvieną šnicelį išvolioti miltuose ir kepti karštame aliejuje apie 7 min. Svogūnus supjaustyti žiedeliais ir sudėti į aliejų, kuriame kepė mėsa, apkepinti. Supilti vyną, sultinį ir užvirinti. Pomidorus nuplikyti ir nulupti, minkštimą supjaustyti smulkiai. Laimus nulupti, išdalinti skiltelėmis, ir sudėti prie svogūnų kartu su pomidorais, vėl užvirinti. Tada sudėti melisą, druską, pipirus ir cukraus pudrą. Krakmolą ištirpinti šaltame vandenyje ir iš lėto supilti į padažą, dar pvirti 3 min. Šnicelius aplieti gautu padažu ir patiekti.
Autorius: Ona
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 arbatinis šaukštelis krakmolo
1/3 arbatinio šaukštelio mairūnų
20 gramų melisų
4 vienetai pomidorų pastos
šiek tiek svogūnų (žalieji laiškai)
400 gramų veršienos
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
130 mililitrų baltojo vyno (sausas)
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
150 mililitrų sultinio (mėsos)
3 vienetai žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Veršieną padalinti gabaliukais, išdaužyti, pasūdyti, apibarstyti mairūnu, pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti marinuotis 15 min. Kiekvieną šnicelį išvolioti miltuose ir kepti karštame aliejuje apie 7 min. Svogūnus supjaustyti žiedeliais ir sudėti į aliejų, kuriame kepė mėsa, apkepinti. Supilti vyną, sultinį ir užvirinti. Pomidorus nuplikyti ir nulupti, minkštimą supjaustyti smulkiai. Laimus nulupti, išdalinti skiltelėmis, ir sudėti prie svogūnų kartu su pomidorais, vėl užvirinti. Tada sudėti melisą, druską, pipirus ir cukraus pudrą. Krakmolą ištirpinti šaltame vandenyje ir iš lėto supilti į padažą, dar pvirti 3 min. Šnicelius aplieti gautu padažu ir patiekti.