kibinai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kibinai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kibinai“.
Receptas. Kibinai
Traškūs, gardūs kibinai, daug skanesni nei pirkti parduotuvėje.
INGREDIENTAI: Tešlai: 450 gramų miltai 200 gramų sviesto 180 gramų grietinės 2 vienetai kiaušinių Įdarui: 500 gramų kiaulės faršo 2 vienetai svogūnų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Aptepimui: 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Gardūs naminiai kibinai pagal Editą: nuo stalo dings žaibišku greičiu
„Naminiai kibinai yra kažkas nepakartojamo, kai juos pavyksta iškepti su sultingu įdaru. Tai nėra sudėtinga, tereikia laikytis keleto gudrybių ir kibinai nepastebimai dings nuo jūsų stalo. Įdarui naudokite gryną mėsą, ją smulkinkite patys. Tai paprasta padaryti su maisto smulkintuvu. Beje, tą patį padarykite su svogūnais, taip išvengsite ašarų pakalnės“, – pataria tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Atskleidė gardžiausių kibinų receptą: „Iškepa minkšti ir be galo skanūs“
„Kibinai iškepa minkšti ir be galo skanūs. Man asmeniškai, šie kibinai daug skanesni už bet kokius pirktinius kibinus. Jei gaminsite dideliam žmonių kiekiui, tuomet iškart darykite dvigubą porciją“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.
Tešlai reikės: ~500 g miltų; 225 g kepinių margarino (kambario temperatūros); 3 kiaušinių; 75 g grietinės; 0,5 arb. š. druskos
Įdarui: 500 g mėgstamo riebesnio faršo (dažniausiai naudoju kiaulienos); 1 kupino valg.
Be galo gardūs naminiai kibinai: sužavės nuo pirmo kąsnio
„Tradiciškai kibinai būna su kapota aviena, bet aš dažniausiai įdarą gaminu iš stambiai maltos/kapotos vištienos, įmaišydama svogūno, grietinės, žiupsnelį druskos, sultinio bei daug daug maltų juodųjų pipirų. Ir visada prieš įvyniodama įdarą į atšaldytos tešlos mantiją, leidžiu jam pusvalandį pastovėti. Jei ruošiatės vartoti avieną, į įdarą būtinai įberkite mėtų ir kalendrų“, – sako tinklaraščio „Mukatanas“ autorė.
Gardūs naminiai kibinai pagal Audronę – idealiai tiks savaitgaliui
„Labai jau seniai kepiau kibinus. O, kaip skanu kibinai su karštu sultiniu!“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Tešlai reikės: 1 kg miltų, 400 sviesto, 3 kiaušinių, 250 ml grietinės, žiupsnelio druskos.
Įdarui: 1 kg stambiai maltos kiaulienos, 2–3 svogūnų, pipirų, druskos.
Sultingi, minkšti ir tirpstantys burnoje naminiai kibinai pagal Editą
„Būtinai nors kartą pasigaminkite kibinus namuose – sultingus, minkštutėlius, tirpstančius burnoje. Iš nurodyto kiekio gavosi 25 kibinai ir vienas mažas kibiniukas“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.
Tešlai: 500 g miltų; 200 g šalto sviesto; 3 kiaušinių; 100 g grietinės; druskos.
Įdarui: 500 g kiaulienos sprandinės; 1 svogūno; 2 v.š. grietinės; saujelės smulkintų šv. krapų ir petražolių; druskos, juodųjų pipirų.
Aptepimui: 1 kiaušinio; 2 v.š. vandens.
Sultingi, minkšti ir tirpstantys burnoje kibinai: Edita pasidalino lengviausiu receptu
„Būtinai nors kartą pasigaminkite kibinus namuose – sultingus, minkštutėlius, tirpstančius burnoje. Iš nurodyto kiekio gavosi 25 kibinai ir vienas mažas kibiniukas“, – sako recepto autorė. Reikės tešlai: 500g miltų; 200g šalto sviesto; 3 kiaušinių; 100g grietinės; druskos; Įdarui: 500g kiaulienos sprandinės; 1 svogūno; 2 v.š. grietinės; saujelės smulkintų šv. krapų ir petražolių; druskos, juodųjų pipirų; Aptepimui: 1 kiaušinio; 2 v.š. vandens.
Šiuos pyragėlius vadina tiesiog kibinais: tiems, kurie visada skuba
Šiuos pyragėlius drąsiai galima vadinti beveik kibinais, kurie yra pasakiškai skanūs ir, svarbiausia, lengvai paruošiami. Virtuvėje neužtruksite, o skoniu tikrai mėgausitės. Jums reikės: 6 lakštų šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos, 300 gramų kiaulienos faršo, pusės svogūno, druskos, pipirų, 1 kiaušinio pertepti. Iš pradžių kiaulienos faršą sumaišome su druska, pipirais bei smulkiai supjaustytu svogūnu. Tešlos lakštus atšildome bei perpjauname perpus.
Super naminiai kibinai: pajutę kvapą, kaimynai patys belsis į duris
Kibinai yra nepamainomas užkandis keliaujantiems, einantiems į darbą arba šiaip mėgstantiems ypatingą skonį. Tinklaraštininkė Jurgita siūlo tokius, kurių paragavus, norėsite vėl. 20 mažų kibinukų reikės: Tešlai: 150 gr. šalto sviesto, 250 gr. grietinės 10-12 %, 250-350 gr. miltų, 1 v.š. cukraus, 0,5 a.š. druskos. Įdarui: kopūsto, morkos, svogūno, kario, druskos, pipirų *Kiaušinio arba pieno aptepimui, sezamo sėklų, aguonų, riešutų ar kt. pabarstymui. Tešla.
Nuostabaus skonio Oditos kibinai: pavyks net ir virtuvės naujokui
Savaitgalį palepinkite savo šeimą nuostabiais kepiniais, o žiemos vakare tam puikiai tiks kibinai. Jų paprastu ir gardžiu receptu su skaitytojais dalinasi maisto tinklaraščio autorė Odita. 35 vnt.
REKLAMA
REKLAMA
Šie kibinai nepaliks abejingų: pagaminus, gyrė visa šeima
Artėjantis savaitgalis - puiki proga pasirūpinti gardžiu maistu. Vienas tokių - tinklaraštininkės Audronės Zemenskienės siūlomi kibinai. Naujienų portalui tv3.lt tinklaraščio ,,Gamink su Audrone“ autorė teigė, kad jos gamintus kibinus visada giria visa šeima, o jai tai - didžiausias įvertinimas. Na, šeimininkės, tučtuojau pasiraitojam rankoves ir kimbam į darbus. 1 kilogramo miltų, 300 gramų sviesto, 4 kiaušinių (vienas iš jų - kibinams aptepti), 250 ml grietinės.
Rekordas, kokio Lietuva dar nematė – kibinų mozaika
Šiauliuose vėl ruošiamasi naujam rekordui – šįkart tai – kibinų mozaika. Rekordas, ko gero, iš anksto garantuotas, mat to niekas dar nėra daręs. Skanųjį rekordą ruošianti mokykla ir pati nustebo- mat išėjo taip, kad ji pretenduoja į rekordų rengimo rekordininkes. Virėjais besiruošiantys tapti mokiniai džiūgauja. Pavyko - niekas neprisvilo, o ir kalnus produktų puikiai pasisekė apdoroti. „60 kg miltų, 55 kg mėsos, 30 kg grietinės, 30 kg sviesto, 1 kg pipirų ir 5 kg druskos.
Ką galima nuveikti Trakuose?
Jaunatviškas maksimalizmas – frazė, kurią moksleiviai dažnai mini kalbėdami samprotaujamuose rašiniuose. Tačiau ar visur jie išnaudoja maksimalias galimybes? Atrodo, kad XXI amžiaus didžiausias galimybių ir originalių idėjų paieškos stabdis – internetas. Tad Jaunimogidas.lt pataria bėgti į gamtą, važiuoti į Trakus ar kitą šaunią vietą mėgautis vasara!
Kodėl Trakai?
Trakai be kibinų – ne Trakai
Kibinai – tai jau nacionalinis Trakų patiekalas.
Pyragėliai su mėsa
Greitai pagaminami ir skoniu prilygstantys kibinams.
Jums reikės: 200 gr kiaulienos faršo Kiaušinio baltymas Kiaušinis 1 pakelis sluoksniuotos bemielės tešlos Svogūnas 200 gr vištienos faršo
Paruošimas:
Paruoši mėsą: dėti 1 kiaušinį, ant aliejaus pakepintą svogūną, pipirų, druskos pagal skonį (taip pat tinka picos, maltos mėsos, vištienos prieskoniai). Atšildyti tešlą, truputėlį pakočioti kiekvieną lakštą.
Kibinai – karaimų dovana
Dėl tokio patiekalo populiarumo kartais tenka pasigailėti – jo vardu pardavinėjami ir maža ką bendro su kibinais turintys gaminiai. Karaimai šį pyragėlį vadina „kybyn, kybynlar“, na, o Lietuvoje jis tapo kibinu.
Karaimų virtuvės pagrindą sudaro mėsos ir tešlos patiekalai, taigi kibinai – tipiškas tokio derinio pavyzdys.
Kai kurie karaimų patiekalai šiek tiek primena lietuvišką virtuvę, tačiau kas dabar beatskleis visas susigyvenusių tautų virtuvės paslaptis.
Tikri karaimų kibinai
Itin paprastai paruošiami kibinai – puikiausias vasaros patiekalas, ruošiantis į paplūdimį, vakarojimui prie ežero ar piknikui gamtoje. Išbandykite!
Ingridientai:
Kvietiniai miltai, 450 gramų Sviestas, arba margarinas, 200 gramų Giretinė, 150 gramų Kiaušiniai, 3 vienetai Aviena, 250 gramų Svogūnai, 1 vienetas Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį
Gaminimas:
Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę bei išplaktus kiaušinius.
Tikri karaimų kibinai
Ingredientai:
Kvietiniai miltai, 450 gramų Sviestas, arba margarinas, 200 gramų Grietinė - 150 gramų Kiaušiniai, 3 vienetai Aviena, 250 gramų Svogūnai, 1 vienetas Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį
Gaminimas:
Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę bei išplaktus kiaušinius. Įberiame kelis žiupsnelius druskos. Viską gerai išminkome ir palaikome šaldytuve dvi valandas. Avieną sukapojame nedideliais kubeliais, pasmulkiname svogūną.