Tešlai reikės: ~500 g miltų; 225 g kepinių margarino (kambario temperatūros); 3 kiaušinių; 75 g grietinės; 0,5 arb. š. druskos
Įdarui: 500 g mėgstamo riebesnio faršo (dažniausiai naudoju kiaulienos); 1 kupino valg. š. grietinės; 2 didelių svogūnų; 1 arb. š. džiovinto mairūno; druskos; juodųjų pipirų.
Tešla – 2 kiaušinius ir vieno kiaušinio baltymą išplakame su 0,5 arb. š. druskos ir 3 valg. š. grietinės. 1 kiaušinio trynį pasiliekame kibinų aptepimui. Margariną sumaišome su kiaušiniais. Po to pamažu dedame miltus ir minkome.
Miltų reikia tiek, kol tešla dar limpa prie rankų, bet yra elastinga. Jei įminkysite per daug miltų, iškepę kibinai gali būti kietoki. Suminkytą tešlą dedame į dubenį, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent valandai, arba į šaldiklį ~30 min. Tešlą galima palikti šaldytuve ir pernakt.
Įdaras – mėsą sumaišome su grietine, pagardiname mairūnu, pagal skonį dedame druskos ir pipirų (aš dažniausiai dedu ~2/3 arb. š. druskos ir ~0,5 arb. š. pipirų). Įmaišome susmulkintą svogūną.
Kai tešla atšąla – pradedame formuoti kibinus. Imame po gabalą tešlos, kočiojame ant truputį pamiltuoto stalviršiaus ir išspaudžiame su stikline ar lėkštute norimo dydžio apskritimus. Galite pusę kibinų daryti mažesnių, kitą pusę – didesnių. Tešlos kočiojimui naudokite tik minimaliai miltų, kad kibinai iškepę nebūtų kieti.
Iškočiotos tešlos storis turėtų būti apie 0,3-0,4 cm. Aš visuomet gaminu pusę porcijos mažų, pusę – didelių kibinų. Į apskritimo vidurį pailgai dedame maždaug 1 valg. š. faršo, kraštus užlipdome pailgai, gerai užspaudžiame.
Kibinus dedame į margarinu ar sviestu pateptą kepimo skardą. Tarp kibinų palikite kelių cm atstumą, kad kepdami nesuliptų. Kai visus kibinu pasiruošiame, tuomet suformuojame virvelę ant kiekvieno kibino viršaus iš užspaustų kraštų ir visus kibinus aptepame kiaušinio tryniu.
Kibinus kepame 200 C įkaitintoje orkaitėje ~30 min, kol kibinai gražiai paruduoja. Kibinai skanūs tiek karšti, tiek šalti. Skanaus!