• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kibinai yra nepamainomas užkandis keliaujantiems, einantiems į darbą arba šiaip mėgstantiems ypatingą skonį. Tinklaraštininkė Jurgita siūlo tokius, kurių paragavus, norėsite vėl. 

4

Kibinai yra nepamainomas užkandis keliaujantiems, einantiems į darbą arba šiaip mėgstantiems ypatingą skonį. Tinklaraštininkė Jurgita siūlo tokius, kurių paragavus, norėsite vėl. 

REKLAMA

20 mažų kibinukų reikės: 

Tešlai: 150 gr. šalto sviesto, 250 gr. grietinės 10-12 %, 250-350 gr. miltų, 1 v.š. cukraus, 0,5 a.š. druskos.

Įdarui:

kopūsto, morkos, svogūno, kario, druskos, pipirų

*Kiaušinio arba pieno aptepimui, sezamo sėklų, aguonų, riešutų ar kt. pabarstymui.

Tešla. Dubenyje sumaišome 250 gr. miltų, druską, cukrų. Dedame mažais gabaliukais supjaustytą arba burokine trintuve sutarkuotą sviestą. Triname rankomis, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilame grietinę, užminkome tešlą. Jei ji limpa prie rankų, suberiame likusius miltus, bet nepadauginame, - tešla turi būti minkšta ir elastinga. Dedame tešlą 30 min. į šaldytuvą.

Įdaras. Įdarui daržoves smulkiai supjaustome (morką sutarkuojame) ir patroškiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Įberiame prieskonių.

REKLAMA
REKLAMA

Tešlą padaliname į 20 dalių ir formuojame kibinus. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu arba pienu, pabarstome sezamais, aguonomis, riešutais ar kt. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., arba kol viršus gražiai apskrunda.

REKLAMA

P.S. Kibinus galite daryti ir didesnius, arba formuoti bandeles be kaselės. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve :). Labai gera ir greitai padaroma tešla , kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

Recepto šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.com/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų