Traškūs, gardūs kibinai, daug skanesni nei pirkti parduotuvėje.
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 450 gramų miltai
- 200 gramų sviesto
- 180 gramų grietinės
- 2 vienetai kiaušinių
- Įdarui:
- 500 gramų kiaulės faršo
- 2 vienetai svogūnų
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis pipirai
- Aptepimui:
- 1 vienetas kiaušinių
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą sutarkuojame burokine tarka, suberiame miltus ir maišome, kol gausis smėlio konsistencijos masė, Dedame grietinę, mušame kiaušinius ir beriame šiek tiek druskos. Tešlą dar kartą gerai išminkome ir dedame valandai į šaldytuvą.
- Paruošiame įdarą: į mėsą įpjaustome svogūną, dedame pipirų ir druskos ir gerai išmaišome.
- Išimame tešlą iš šaldytuvo, kočiojame skritulius ir į juos dedame šiek tiek faršo. Kibinus gražiai suformuojame ir dedame į skardą.
- Kibinus aptepame kiaušinio tryniu ir dedame kepame iki 180 - 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
REKLAMA