grilio patiekalai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „grilio patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „grilio patiekalai“.
Salotos su grilyje kepta vištiena ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu: tai taps jūsų vasaros hitu
Turime jums receptą, kuris tikrai nustebins skoniu ir netikėtu deriniu. Tai – salotos su grilyje kepta vištiena ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Net neabejojame, kad tai taps jūsų nauju mėgstamu vasaros patiekalu.
Išdavė, kaip marinuoti svogūnus: užsirašykite ir išbandykite
Grilio iškylos neatsiejamos nuo raugintų arba marinuotų mėsos priedų, vienas populiariausių – marinuoti svogūnai. Nuo aštrumo iki saldumo – skirtingai marinuoti svogūnai atskleidžia įvairias skonių gamas ir patiekalams suteikia papildomą akcentą. Ekspertai kviečia išbandyti negirdėtus svogūnų marinavimo receptus, kurių dėka grilio patiekalai sužibės naujomis spalvomis.
Mėsainis, kuris taps kiekvieno grilio vakarėlio puošmena: jo paslaptis – kitaip ruošta mėsa
Vos pasirodžius pirmiesiems saulės spinduliams, žmonės skuba traukti grilį, o vienas iš populiariausių patiekalų, kiekvieną vakarėlį paverčiantis nepamirštamu, yra mėsainiai. Kaip pagaminti tokį, kuriuo nustebinsite visus ragautojus, šį sekmadienio rytą išvys ir TV3 laidos „La maistas“ žiūrovai. Receptas puikiai tiks lėtam ir ilgam savaitgaliui!
Šį sekmadienį laidos vedėją Gian Luca Demarco ir vėl laikinai pavaduos jo bičiulis, kulinarijos studijos šefas Arūnas Stoškus.
Šis šašlykų marinatas sužavės visus: kiti prašys recepto
Jeigu namuose turite šašlykinę, nebūtina laukti vasaros, kad galėtumėte pasimėgauti gardžiais naminiais šašlykais. Savaitgalį siūlome išbandyti šį šašlykų marinatą, kurį rekomenduoja tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Prisiminė nepelnytai pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė
„Taip sakau gaminimui gamtoje. Kuriam kepsnines ir liekam valgyti lauke. Porcijos 6. Laiko, kurį sugaišime kepant neskaičiuojame, nes jis praleistas lauke, draugų artimųjų apsuptyje“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Ingredientai: 3 kg kiaulienos sprandinės; 3 svogūnai; 3 skiltelės česnako; 0,5 l obuolių sulčių; Druskos pagal skonį; žiupsnis pipirų; 2 a. š. šašlykų prieskonių; 1 sauja svogūnų laiškų; 3 v. š. pomidorų padažo.
Kepimo ant grilio gidas: šie patarimai neleis mėsai išsausėti
Atšilus orams smagu pakeisti įprastą virtuvės aplinką ir išėjus laukan užsikurti grilį. Juk sutiksite, kad gryname ore paruoštas maistas savo skoniu pranoksta net prašmatniausius viduje gamintus patiekalus. Vis dėlto, ruošiant mėsą gali iškilti tam tikrų sunkumų. Drauge su prekybos tinklu „Maxima“ atrinkome keletą gudrybių, kurios garantuos, kad grilyje kepta mėsa bus kaip niekad skani ir sultinga.
5 išskirtinio skonio patiekalai ant grilio: paruošite greitai ir lengvai
Lepinant saulėtiems ir šiltiems orams tik ir norisi mėgautis laiku gamtoje bei taip pasiilgtų grilio patiekalų gamyba, tiesa? Susirinkus šeimai ir draugams norisi juos nustebinti ir pavaišinti skaniausiais patiekalais, tad drauge su „Maxima“ atrinkome keletą gardžių grilio receptų, kuriuos nesunkiai paruoš bet kuris grilio entuziastas.
Patarimai, padėsiantys išsirinkti geriausią grilių, o kepimo lauke sezoną atidaryti sklandžiai ir skaniai
Nors ir lėtai, oras vis labiau šyla, o tai reiškia, kad vėl galime mėgautis taip pasiilgtu maisto gaminimu atvirame ore. Prasideda grilinimo sezonas! Tiesa, norint, kad jo pradžia būtų tokia kaip svajonėse ar bent jau artima joms, reikėtų pasirūpinti keliais svarbiais dalykais.
1. Kepsninės – kokias lietuviai renkasi ir ką jose labiausiai vertina
Kad ir ką keptume ant ugnies, pirmas ir svarbiausias daiktas, be kurio maisto nepavyktų skaniai pagaminti – kepsninė.
Ant laužo kepti kebabai taps vasaros hitu: skonis vertas 10 balų
Pabodo seniai išbandyti šašlykai, o šiomis dienomis planuojate išsikepti gardžių patiekalų ant laužo? Tuomet siūlome išbandyti kebabus, keptus ant grotelių.
Pavasariškos „Iki“ naujienos grilio mėgėjams: nuo tailandietiškai marinuoto šamo iki sūrių
Prekybos tinklas „Iki“ skelbia grilio sezono pradžią ir siūlo paskanauti aukščiausios kokybės „Grill Party“ linijos patiekalų, specialiai paruoštų kepti ant žarijų: nuo įvairiausiais būdais marinuotos žuvies ir mėsos iki jūros gėrybių, sūrio ir bulvyčių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad ruošiant grilio patiekalų receptus daug dėmesio skirta ingredientų kokybei bei ypatingam jų skoniui, kurį įkvėpė tiek tradicijos, tiek įvairių pasaulio šalių virtuvės.
REKLAMA
REKLAMA
Superinis šašlykų marinatas pagal Odetą: skonis tikrai nenuvils
„Šį kartą dalinuosi labai skaniu šašlykų receptu, kurį jau ne kartą išbandėme savo draugų rate“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
6 asmenims: 1,5 kg kiaulienos sprandinės; 2 svogūnai; 100 g juodos arbatos; 2 šaukšteliai džiovintų bazilikų; 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių; 1 šaukštelis druskos; 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų.
Šašlykų marinato receptas
Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu (apie 1 l.) ir palikite pritraukti.
Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė
„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai: 2 kg kiaulienos sprandinės; 3 skiltelės česnako; 2 svogūnai; druskos, pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 0,5 l kefyro.
Turbo greitas Odetos šašlykų marinatas: užtruksite vos 30 minučių
„Galiu paneigti mitus, kad geriems šašlykams reikia mėsą marinuoti parą. Ne, mums užteko 30 minučių ir šašlykai buvo minkšti, sultingi, kvapnūs“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Ingredientai: 1 kg kiaulienos nugarinės, 2 šaukštai dž. bazilikų, 2 šaukštai dž. raudonėlių, 1 šaukštelis maltų baltųjų pipirų, 1 šaukštelis druskos, 1 šaukštas dž. petražolių, 1 šaukštas maltos paprikos, 1 šaukštelis česnakinės druskos, 1 šaukštelis smulkintų dž. pomidorų.
Superinis šašlykų marinatas pagal Ingridą: verta išbandyti
„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru. Renkuosi vis kitą variantą ir bandau atrasti geriausią marinatą. Kaip šašlykus ruošiate jūs?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Atrado superinį šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė
„Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę.
Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę.
Receptas. Ekspress šašlykai
INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos (sprandinė ) 150 mililitrų vynas (sausas, raudonas ) 3 valgomieji šaukštai aliejaus 70 mililitrų sojos padažo 2 valgomieji šaukštai medaus ( skystas) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Sprandinę supjaustyti kubeliais. Visus išvardintus ingridientus sumaišyti ir įtrinti mėsą. Kepti ant žarijų. Marinatas tinka ir vištienai. Skanaus.
Receptas. Ant grotelių kepta žuvytė
INGREDIENTAI: 5 vienetai žuvies šiek tiek citrinų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvytę išdoroti, gausiai apšlakstyti citrinos sultimis, barstyti druskos, pipiriukų ir kepti ant grotelių grilyje. Iškepus, pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
Receptas. Gardžiosios skumbrės
INGREDIENTAI: 10 vienetų skumbrių 200 gramų majonezo 1 valgomasis šaukštas sojos padažo šiek tiek prieskonių (žuviai) šiek tiek pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo skumbrių nupjauti galvas ir uodegas. Išilgai pjauti (per pilvą) ir išimti kaulus. Žuvį ištepti majonezo, sojos padažo ir prieskonių mišiniu ir šiek tiek pamarinuoti. Kepti ant grotelių, iš abiejų pusių.
Receptas. Keptas kumpis
INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos (kumpis su odele) 6 skiltelės česnakų ( smulkinti) šiek tiek imbierų ( gabaliukas (apie 3 cm), tarkuotas) 1 vienetas citrinų (sultys) 50 gramų aliejaus ( augalinis) 2 valgomieji šaukštai medaus ( skystas) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Imbierą ir česnakus smulkiai sutarkuokite. Į košelę supilkite citrinos sultis, suberkite druską, sudėkite medų,supilkite aliejų.
Receptas. Šašlykai
INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos 400 mililitrų vandens (mineralinis) 1.5 valgomojo šaukšto druskos šiek tiek pipirai šiek tiek žolelių ((kalendra, petražolės)) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, apibarstome druska ir prieskoniais. Ant viršaus supilame mineralinį vandenį kad viską apsemtų ir marinuojame bent keletą valandų arba visa naktį.
Receptas. Lauke keptos ežero žuvys
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis pipirai (juodieji) 3 valgomieji šaukštai prieskonių (žuviai) 3 kilogramai žuvies (ežero (karpai, karšiai...)) 1 arbatinis šaukštelis laurų lapų (lapai) 3 valgomieji šaukštai druskos 2 vienetai svogūnų 1 vienetas česnakų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvis išdarinėti. Palikti galvas, neskusti. Gerai ištrinti prieskonių, druskos, smulkintų daržovių mišiniu ir laikyti parą.
Receptas. Steikai
INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos ( sprandinė ) 70 mililitrų sojos padažo 3 valgomieji šaukštai granatų ((ekstraktas)) 6 arbatiniai šaukšteliai cukraus Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos sprandinę supjaustome 1,5 cm storio medalionais. Sumaišome granatų ekstraktą (parduodamas didelėse parduotuvėse) su cukrumi iki vientisos masės. Bus tąsi tirštoka masė.
Receptas. Vištienos ir daržovių šašlykas
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena 3 vienetai paprikų (įvairių spalvų) 10 vienetų pievagrybių šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek citrinų (sultys) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek prieskonių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną ir paprikas supjaustyti stambesniais gabaliukais ir kartu su pievagrybiais sudėti į puodą.
Receptas. Ant grotelių kepti pievagrybiai
INGREDIENTAI: 2 pakeliai pievagrybių (dideli) 1 stiklinė majonezo šiek tiek druskos šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek prieskonių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Pievagrybius nuplauti ir sudėti į majonezo ir prieskonių masę.
Receptas. Šašlykai alaus marinate
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kiaulienos (sprandinė ) 300 mililitrų alaus 3 galvos svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Sprandinę supjaustome gabalais. Svogūnus sutarkuojame burokine tarka. Mėsą pagardinti druska, pipirais (pagal skonį) suberti svogūnus, viską gerai išmaišyti. Palaipsniui pilti alų nuolat maišant. Mėsa turi gerai "įsigerti" alaus, bet neplaukioti jame.
Receptas. Aštri vištiena su bulvemis
INGREDIENTAI: 1 vienetas vištiena (krūtinėlė) 1 kilogramas bulvių 3 vienetai pipirai (aitrieji) 4 skiltelės česnakų 50 mililitrų aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištiena supjaustyti nedideliais gabalėliais. Bulvės nuskusti ir supjaustyti pusiau. Pipirus supjaustyti žiedais. Vištiena įtrinti su druska bei pipirais. Prikimšti česnakais. Bulvės gardinti druska, pipirais.
Receptas. Kebabai ant iešmo
INGREDIENTAI: 400 gramų jautienos 400 gūželių ėrienos 1 vienetas kiaušinių 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 arbatinis šaukštelis pipirai (juodieji) 50 gramų miltai 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 1 vienetas svogūnų (smulkiai pjaustytas ar tarkuotas (tiks ir sauja svogūnų laiškų)) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir paprikos milteliais.
Receptas. Liulia-Kebab
INGREDIENTAI: 1 kilogramas jaučio kumpio 1 kilogramas kiaulės prandinės 100 mililitrų pieno 7 galvos svogūnų šiek tiek provanso žolelių šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą sumalame mėsmale per stambų sietelį (5-3 skylučių). Pagardiname druska, pipirais, provanso žolelėmis. Faršą gerai išmaišome, įpilame pieno ir maišome apie 10 min.
Receptas. Mėsa grilyje (universalus receptas)
INGREDIENTAI: 1 kilogramas mesos (kokią mėgstate) 1 litras kefyro (arba jogurtas) 1 arbatinis šaukštelis cukraus ((rudas)) 1 valgomasis šaukštas ciberžolės 2 skiltelės česnakų 0.5 arbatinio šaukštelio muskato Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti, įdėti išvardintus prieskonius, supilti kefyrą. Viską išmaišyti. Marinuoti per nakt (jeigu pasirinkote jautieną, marinuokite kelias val., o kiaulieną - ilgiau.
Receptas. Mėsainis
Vasara - puikus metas pasigaminti tobulo skonio mėsainį. Ant laužo kepta mėsytė tiesiog tirpsta burnoje, o dūmų aromatas skonį padaro dar gardesnį.
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės faršo 4 vienetai bandelių 2 vienetai agurkų 1 galva svogūnų 1 pundelis salotų 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis druskos šiek tiek kečupo Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Faršą išmaišome su Jums tinkamu kiekiu pipirų ir druskos.
Receptas. Skanieji šašlykai
INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos (liesa) 50 gramų prieskonių (šašlykams) 2 valgomieji šaukštai garstyčių 2 vienetai svogūnų 4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 150 gramų majonezo 1 valgomasis šaukštas acto Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome mėsa ir sumaišome su likusiais komponentais. Marinuojame apie parą laiko.
Receptas. Skumbrė su svogūnais grilyje
INGREDIENTAI: 4 vienetai skumbrių 3 galvos svogūnų šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrę pagardiname druska, pipirais, sudedam griežinėliais supjaustytą svogūną. Susukam į foliją. Kepame ant grotelių 20-30 min.
Receptas. Aitri kepta šoninė
INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos ( šoninė) 1 skardinė garstyčių (aitriosios) šiek tiek pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Šoninę supjaustome gabaliukais, pasūdome papipirimane. Kiekvieną gabaliuką aptepam garstyčiomis ir kepame grilyje. Skanaus.
Receptas. Kiaulienos nugarinės kepsniai grilyje
INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos (nugarinė) 1 vienetas svogūnų 3 skiltelės česnakų 2 vienetai čili pipirų (nedideli) 1 gabalas imbierų (šaknis, tarkuota) 3 vienetai citrinų (sultys) 2 stiklinės prieskonių (cukranendrių cukraus mišinys) 2 valgomieji šaukštai gvazdikėlių 1 vienetas čiobrelių (šakelė) 1 žiupsnelis muskato 1 žiupsnelis cinamono šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (juodi, šviežiai malti) Paruošimo laikas: Daugia...
Receptas. Lašiša grilyje
INGREDIENTAI: 300 gramų lašišų (šviežia, file) šiek tiek citrinžolių ( stiebai, malti (arba 3 griežinėliai citrinos)) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (baltieji) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Lašišą pagardiname prieskoniais ir apkepame grilyje iki gražiai apskrus. Patiekiame su virtomis daržovėmis.
Receptas. Paprastieji šašlykai
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kiaulienos 1 pakelis prieskonių (šašlykui ) šiek tiek druskos 3 galvos svogūnų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustome gabalais, svogūną žiedais.
Receptas. Grilyje keptos daržovės
INGREDIENTAI: 1 paprikų 1 baklažanų 1 cukinijos šiek tiek saulėgrąžų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukinijas ir baklažaną supjaustyti griežinėliais, paprikas- juostelėmis. Viską apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais bei kepti grilyje (ant grotelių) iš abiejų pusių. Skanaus.
Receptas. Ant grotelių keptas lynas
INGREDIENTAI: 1200 gramų lynų 30 gramų aliejaus 2 valgomieji šaukštai žuvies prieskonių 1 sauja žalumynų ( salierai, krapai, petražolės, laiškiniai česnakai) 1 žiupsnelis pipirai (kvapnieji) 1 valgomasis šaukštas druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį išdarinėkite, nutrinkite paviršių rupia druska ir nuplaukite. Vidų ir išorę patepkite aliejumi, apibarstykite druska.
Receptas. Ant grotelių kepta vištiena, marinuota majoneze
INGREDIENTAI: 3 kilogramai vištiena ( kulšelės be kauliukų) 3 valgomieji šaukštai prieskonių (vištienai) 2 valgomieji šaukštai druskos 200 gramų majonezo (,,MangoMajo'') 1 vienetas citrinų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Majonezą su maišyti su druska, prieskonais ir citrinos sultimis. Supilti ant vištienos,išmaišius palaikyti per naktį ir kepti ant grotelių. Nuotraukoje taip kepama vištiena yra kairėje pusėje.
Receptas. Šašlykai marinuoti kefyre
INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos (sprandinė ) 1.5 litro kefyro 1 pundelis kalendrų 6 galvos svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Sprandinę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Stambiai supjaustykite svogūnus ir kalendras. Sudėkite viską į puodą (sluoksniuodami): mėsą, po to svogūnus, kalendrą – taip keletą kartų. Kiekvieną sluoksnį sūdykite ir įberkite pipirų.
Receptas. Ešerių kepsniai su šonine
INGREDIENTAI: 4 vienetai ešerių (file) šiek tiek prieskonių (įvairios žolelės) 2 saujos žalumynų (kokie tik norite) 10 vienetų kiaulės šoninės (plonos juostelės) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Į žuvies filė vidų dėti po saujelę žalumynų, viską pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis druska, pipirais ir paruoštus kepsnius apvynioti šoninės juostelėmis. Kepti kepsninėje, ant grotelių. Skanaus.
Receptas. Vištų sparneliai, marinuoti su pomidorų padažu ir majonezu
INGREDIENTAI: 2 kilogramai vištiena (sparnelliai) 2 valgomieji šaukštai prieskonių (vištienai) 1 valgomasis šaukštas druskos 30 gramų balzaminis actas 1 vienetas česnakų 100 gramų pomidorų padažo 100 gramų majonezo Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorų padažą sumaišyti su majonesu, druska, prieskonais, actu, smulkintu česnaku ir gautu mišiniu ištrinti spanelius. Palikti marinuotis per naktį vėsiai.