braškių desertas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „braškių desertas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „braškių desertas“.
Braškių desertas su glotniu plikytu kremu: žodžiais neapsakomas skonis
Kartu su vasara prasidėjo ir braškių sezonas. Kulinarinės laidos „Kotrynos burtai“ šeimininkė Kotryna Starkienė kviečia pasigaminti patį skaniausią braškių desertą su plikytu kremu.
Daugelis galvoja, kad plikytą kremą pasidaryti užtrunka daug laiko, tačiau tai netiesa. K. Starkienė parodė greitą ir paprastą deserto receptą, po kurio apsilaižysite pirštus.
Desertui reikės:
600 ml.
Desertai ant grilio: neįprasti receptai, kurie nustebins net pačius išrankiausius
Artėja savaitgalis ir vis sukate galvą, kuo pavaišinti svečius? Šį kartą jums turime išskirtinį pasiūlymą – nustebinkite artimuosius grilyje ruoštais desertais. Kartu su prekybos tinklu „Maxima“ atrinkome keletą pačių gardžiausių receptų, kurie susuks galvą net ir visko ragavusiems.
Grilinti persikai su ledais
Šis receptas skirtas 4 žmonių kompanijai ir suteiks ypatingai daug džiaugsmo tiems, kas nori valgyti skaniai, bet nemėgsta daug laiko praleisti virtuvėje.
Receptas. Salotos su braškėmis
Gaivu, netikėtas skonis. Lengvas užkandis vasarai - tarsi salotos, tarsi desertas.
INGREDIENTAI: 5 vienetai braškių 1 vienetas agurkų 1 vienetas apelsinų 2 saujos iceberg salota 1 valgomasis šaukštas medaus 1 arbatinis šaukštelis aliejaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Icbergo salotą supjaustyti kuo smulkiau, agurką – šiaudeliais, o braškes nedideliais gabaliukais. Viską sluoksniais sudėti į indą.
Receptas. Maskarponės sūrio ir braškių desertas
Braškių sezonas prasidėjo, todėl siūlau pasigaminti gaivų desertą.
INGREDIENTAI: 350 gramų maskarponės sūrio 300 gramų braškių 4 valgomieji šaukštai graikiško jogurto (natūralus) 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros 10 lašų romo esencijos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukraus pudrą, maskarponės sūrį, jogurtą, esenciją sumaišyti. Braškes supjaustyti. Dėti sluoksnį braškių, sluoksnį kremo.
Receptas. Desertas su vyšniomis ir braškėmis
INGREDIENTAI: 3 kiaušinių 100 miltai 50 mililitrų aliejaus 100 cukraus 30 gramų želatinos 300 mililitrų grietinėlės 300 mililitrų jogurto ((graikiškas)) 200 gramų braškių 500 gramų vyšnių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Biskvitui cukrų ištriname su aliejumi bei kiaušinio tryniais, beriame miltus. Kepame 180 C orkaitėje apie 25 min. Paruošiame kremą: grietinėlę išplakame iki standžių putų.
Receptas. Vasaros desertas
INGREDIENTAI: 1 stiklinė braškių 100 gramų maskarponės sūrio 100 mililitrų grietinėlės 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinėlę išplakame su cukraus pudra. Dedame maskarponę ir vėl išmaišome. Desertą sluoksniuojame puodelyje: dedame braškes tuomet kremą ir vėl braškes.
Receptas. Pyragas su braškiniu plakainiu
INGREDIENTAI: 90 gramų miltai 60 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių (balti) 1 valgomasis šaukštas kakavos (milteliai) 1 pakelis kepimo miltelių 1 žiupsnelis vanilinio cukraus šiek tiek sviesto 300 gramų braškių 200 mililitrų grietinėlės (riebi) 150 gramų cukraus 2 valgomieji šaukštai želatinos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus kartu su kepimo milteliais ir kakava persijokite.
Receptas. Braškinis tiramisu
INGREDIENTAI: 250 gramų sūris (maskarponės) 200 mililitrų grietinėlės 400 gramų braškių 150 gramų cukraus 20 vienetų sausainių 3 vienetai kiaušinių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Trynius suplakam su dalimi cukraus iki purios masės ir sumaišom su maskarponės sūriu. Baltymus išplakam su likusiu cukrumi iki baltų standžių putų. Grietinėlę išplakam iki purumo. Tada viską išmaišom iki vientisos masės.
Receptas. Naminis braškių "Rahat-lokum"
INGREDIENTAI: 200 gramų braškių 15 gramų želatinos 100 gramų cukraus 1 vienetas citrinų (sultys) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Braškes pertriname blenderiu iki vientisos masės. Supilame želatiną ir paliekame kol išbrinks. Kai želatina išbrinko, supilame cukrų ir kaitiname masę iki ištirps želatina, nuolat maišydami. Jokiu būdų neleidžiame masei užvirti. Paliekame masę atvėsti. Atvėsus dar plakame apie 5min.
Receptas. Gaivus desertas "Po sotaus stalo"
INGREDIENTAI: 200 gramų braškių (šaldytos, trintos (saldintos)) 400 gramų jogurto (graikiškas) šiek tiek sausainių (sveiki, trupinti) Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Į stiklinaites sluoksniuoti jogurtą, trintas braškes, vėl jogurtą, braškes ir jogurtą. Viršų užbarstyti sausainiais.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Braškinė gaiva
INGREDIENTAI: 2 saujos braškių 1 pakelis varškės 1 valgomasis šaukštas cukraus 2 vienetai sausainių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę sutrinti su cukrumi, galima įberti vanilinio cukraus, ar tie kurie mėgsta - cinamono. Į indelius sluoksniuoti: Varškę, smulkintų braškių, veėl varškės, ir t.t. Viršų apibarstyti trupintais sausainiais ir braškėmis.