Grilinti persikai su ledais
Šis receptas skirtas 4 žmonių kompanijai ir suteiks ypatingai daug džiaugsmo tiems, kas nori valgyti skaniai, bet nemėgsta daug laiko praleisti virtuvėje. Svarbiausia šio recepto dalis – tinkamai pasirinkti kaulavaisiai, tad prieš gaminant nepamirškite apsilankyti „Maxima“ prekybos centre ir įsigyti šviežių bei gerai prinokusių persikų.
Reikės:
- ½ puodelio (60 g) miltų;
- 2 valgomųjų šaukštų (30 g) rudojo cukraus;
- ¾ arbatinio šaukštelio druskos;
- ¾ arbatinio šaukštelio malto cinamono;
- 4½ valgomųjų šaukštų (60 g) sviesto, supjaustyto kubeliais;
- 4 prinokusių persikų;
- Tyro alyvuogių aliejus;
- Vanilinių ledų.
Pirmiausia paruoškite trupinius:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, o kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir cinamoną. Sudėkite sviestą ir rankomis minkykite masę tol, kol visi ingredientai gerai susimaišys. Gauta masė turi priminti trupinius, bet suspaudus delne, laikytis kartu.
Trupinių mišinį paskirstykite ant kepimo skardos ir kepkite kol įgaus auksinį atspalvį (maždaug 12-15 minučių). Iš pradžių trupiniai gali pasirodyti per minkšti, bet atvėsę sukietės ir taps traškūs.
Iškepkite persikus:
Įkaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros. Perpjaukite persikus pusiau, išimkite kauliukus, o persikų puseles patepkite alyvuogių aliejumi. Kepkite ant grotelių, kol apkeps (apie 3 minutes). Iškepusius persikus perkelkite į lėkštę ir palaukite kol atvės.
Patiekite:
Patiekdami padalykite persikų puseles į keturis dubenėlius, ant viršaus užberkite trupinių ir uždėkite po šaukštelį vanilinių ledų.
Saldieji vaisių iešmeliai
Šis receptas patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Desertą paruošite greitai ir lengvai, o skonis nustebins net ir išrankiausius.
Reikės:
- Nedideliais gabalėliais supjaustytų vaisių ir uogų (galima rinktis ananasus, braškes, persikus, melionus, bananus ir daugybę kitų vaisių);
- Klevų sirupo.
Paruošimas:
Ant vidutinio dydžio medinių iešmelių sumaukite vaisius. Įkaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros. Kepkite vaisius kol viršus įgaus auksinį atspalvį. Apšlakstykite klevų sirupu ir patiekite.
Braškės su saldžiu biskvitu ir plakta grietinėle
Dėmesio, braškių mėgėjai, šis receptas kaip tik jums.
Reikės:
- Šviežio biskvito (6 porcijoms);
- 1½ puodelio riebios grietinėlės;
- ½ puodelio cukraus pudros;
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 3 šaukštų cukraus;
- 6 porcijų nuplautų, ketvirčiais supjaustytų braškių.
Paruošimas:
- Supjaustykite biskvitą vidutinio dydžio gabalėliais.
- Paruoškite plaktą grietinėlę: plakikliu suplakite grietinėlę, kol gauta masė taps puri. Suberkite cukraus pudrą ir vanilę. Viską gerai išmaišykite. Gautą masę įdėkite į šaldytuvą.
- Nedideliame puode ant vidutinės ugnies užvirinkite cukrų ir ¼ puodelio vandens, šildykite tol, kol cukrus ištirps.
- Ant skirtingų iešmelių sumaukite braškes ir biskvito gabalėlius.
- Kepkite braškes ir biskvitą ant griliaus, kol viskas apkeps. Braškes apšlakstykite sirupu.
- Braškes patiekite kartu su biskvito iešmeliais, o viršų papuoškite plakta grietinėle.
Skanaus!