Velykinis avinėlis
- Ingredientai
100 g karčiojo šokolado,
250 g sviesto arba margarino,
250 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
5 kiaušiniai, keli lašai karčiųjų migdolų aromato,
400 g miltų,
1 pakelis kepimo miltelių,
300 g baltojo šokolado glajui,
250 g marcipanų masės,
50 g cukraus pudros,
žalių, raudonų ir geltonų maistinių dažų,
šiek tiek šokoladinio glajaus papuošti,
riebalų formai patepti,
cukraus pudros darbiniam paviršiui pabarstyti.- Gaminimas
-
Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po vieną), migdolų aromatu. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijoti į riebalų ir kiaušinių masę, išmaišius sudėti šokoladą. Avinėlio formą (29 cm ilgio, 2 l talpos) ištepti riebalais, pabarstyti miltais ir sudėti tešlą. Kepti iki 175 laipsnių C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Kepinį dar 10 min. palaikyti formoje, tada išversti ir atvėsinti.
Baltąjį šokoladą sukapojus ištirpinti karšto vandens vonelėje, aplieti avinėlį. Marcipanus suminkyti su cukraus pudra, masę padalyti į dvi dalis. Vieną dalį nuspalvinti žaliais maistiniais dažais. Likusią masę dar kartą padalyti. Pusę jos nuspalvinti rausvai, kitą – geltonai, apibarstyti cukraus pudra ir plonai (2 mm sluoksniu) iškočioti. Iš masės išpjaustyti gėlytes, jų centre – skrituliukus. Rausvoms gėlytėms įdėti geltonus vidurėlius, geltonoms – rausvus. Iš trečdalio žalios marcipanų masės iškočioti ilgą volelį, jį perpjauti, dalis suvyti virvute. Likusią masę išspausti per bulvių spaudyklę.
Avinėlį padėti ant padėklo, papuošti marcipanine žole, gėlytėmis ir virvute.
Gairės: velykinis, avinėlis, šokoladas, pyragas, kiaušiniai, kepinys, cukrus.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Tailandiška aštriai- saldi jūros gerybių
| Susmulkintus česnakus su svogūnais pakepinti ant sviesto. Vištienos krūtinėlę supjaustyti smulkiomis... |
Pyragėliai su kalakutiena ir grybais
| Iš miltų, 3 šaukštų šalto vandens, 100 g lydyto sviesto, druskos ir kiaušinių... |
Tortas keptuvejė
| Visus produktus gerai sumaišyti. Padalinti į 8 dalys. Iškočioti pagal keptuvės dugną. Kepti iš... |
Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru
| Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp. Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename... |
Pyragas su varške ir pomidorais
| Iš sluoksniuotos tešlos lakšto išpjauti maždaug 25 cm dydžio blyną, kurį padėti ant... |
Bandelės su daržovėmis
| Kubeliais supjaustykite šalto rūkymo šoninę ir ją pakepinkite. Sudėkite šaldytas daržoves su... |
Kokosiniai keksai
| Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių. Į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir... |
Obuolinis čatnis
| Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules,... |
Įdaryti obuoliai
| Nedideliais kubeliais susipjaustome vištienos filė, ją šiek tiek pasūdome, užberiame baziliko ir... |
Ledai tik suaugusiems
| Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir... |
Namuose gaminti grietininiai ledai
| Atšaldytame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir pieną. Įdėkite kiaušinių trynius ir... |
Sūrio mišrainė
| Sūrį, kiaulienos liežuvį supjaustyti kubeliais, porą smulkiai supjaustyti. Įdėti konservuotus kukurūzus, prieskonius... |
Makaronų mišrainė su tunu
| Makaronus išvirti, agurkus, pomidorus, papriką, svogūną supjaustyti, įdėti pagal jūsų skonį prieskonių ir... |
Salotos ''TRIO''
| Žiedinį kopūstą išskirstyti nedideliais žiedynais ir nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti užpylus... |
Tuno salotos
| Pekino salotą supjaustyti juostelėmis, agurką griežinėliais, pomidorą skiltelėmis, virtą kiaušinį... |


