Velykinis avinėlis
- Ingredientai
100 g karčiojo šokolado,
250 g sviesto arba margarino,
250 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
5 kiaušiniai, keli lašai karčiųjų migdolų aromato,
400 g miltų,
1 pakelis kepimo miltelių,
300 g baltojo šokolado glajui,
250 g marcipanų masės,
50 g cukraus pudros,
žalių, raudonų ir geltonų maistinių dažų,
šiek tiek šokoladinio glajaus papuošti,
riebalų formai patepti,
cukraus pudros darbiniam paviršiui pabarstyti.- Gaminimas
-
Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po vieną), migdolų aromatu. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijoti į riebalų ir kiaušinių masę, išmaišius sudėti šokoladą. Avinėlio formą (29 cm ilgio, 2 l talpos) ištepti riebalais, pabarstyti miltais ir sudėti tešlą. Kepti iki 175 laipsnių C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Kepinį dar 10 min. palaikyti formoje, tada išversti ir atvėsinti.
Baltąjį šokoladą sukapojus ištirpinti karšto vandens vonelėje, aplieti avinėlį. Marcipanus suminkyti su cukraus pudra, masę padalyti į dvi dalis. Vieną dalį nuspalvinti žaliais maistiniais dažais. Likusią masę dar kartą padalyti. Pusę jos nuspalvinti rausvai, kitą – geltonai, apibarstyti cukraus pudra ir plonai (2 mm sluoksniu) iškočioti. Iš masės išpjaustyti gėlytes, jų centre – skrituliukus. Rausvoms gėlytėms įdėti geltonus vidurėlius, geltonoms – rausvus. Iš trečdalio žalios marcipanų masės iškočioti ilgą volelį, jį perpjauti, dalis suvyti virvute. Likusią masę išspausti per bulvių spaudyklę.
Avinėlį padėti ant padėklo, papuošti marcipanine žole, gėlytėmis ir virvute.
Gairės: velykinis, avinėlis, šokoladas, pyragas, kiaušiniai, kepinys, cukrus.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Šventiška SANGRIA





Vaisius susmulkiname(vaisiai gali būti kokie tik norite ir kokius tik mėgstate:vynuoges,mandarinai, nektarinai,... |

Valentino medaus tortas





Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant... |

Valentiniškas varškės pyragas





Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu... |

Mišrainė Širdelė





Petražoles, krapus ir kietai virtus kiaušinius susmulkinti. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais, sūrį... |

Pikantiškas sūrio vyniotinis





Pamirkome datules, pasmulkiname jas, pasmulkiname riešutus. Sūrį dedame į švarų, sandarų polietileninį... |

Vaisių ir želė iešmeliai





Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai... |

Valentino dienos tortas





Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |

Paprastai nepaprastas obuolių pyragas





Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek... |

Mišrainė „Vėlykinis paukščių lizdas"





Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje,... |

Kiaušiniai ,,Siurprizas"





Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens(200 ml) ir paliekame išbrinkti apie 20 min.Kubelį... |

Saldūs kiaušininiai siurprizai





Pirmiausia pasiruošiame kiaušinių lukštus:pramušame viename kiaušinio gale... |

Velykiniai viščiukai (pusryčiams)





Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir įkaitinkite ją ant nedidelės ugnies. Tuomet įmuškite kiaušinį į... |

Mišrainė su graikiniais riešutais





Paimame gilią salotinę. Svogūną supjaustome griežinėliais ir jį pora valandų pamarinuojame užpylę rūgščiu... |