Obuolių pyragas
- Ingredientai
4 kiaušiniai;
8 obuoliai;
150 g miltų;
sviestas;
saujelė migdolų drožlių;
3 šaukštai grietinės;
2 šaukšteliai kepimo miltelių;
pagal skonį cinamono;
vanilinio cukraus;
šaukštelis sviesto;
stiklinė cukraus.- Gaminimas
-
Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir pakepinkite svieste, kol iš obuolių išsiskirs sultys ir jie suminkštės. Kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos masės, tada įmaišykite grietinę, tirpintą sviestą, po truputį suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišykite iki vientisos masės. Karščiui atsparų kepimo formą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais, ant dugno berkite migdolų drožlių, įpilkite truputį tešlos, tada tolygiai paskirstykite šutintus obuolius. Ant obuolių užberkite kelis šaukštelius su cukrumi sumaišyto cinamono, tada ant jų sukrėskite likusią tešlos masę. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Gairės: obuolių pyragas, kiaušiniai, miltai, sviestas, grietinė, migdolai, cinamonas, vanilinis cukrus.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Pikantiškas pyragas





Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... |

Mielinis pyragas su varške





Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... |

Pusrytinės gaivios salotos





Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |

Močiutės mielinis pyragas su obuoliais





Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... |

Bananų ledai





Bananus nulupti, perpjauti per pusę (neišilgai), įkišti medinį pagaliuką į nupjautąjį banano dalį. Į... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis





Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti... |

Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis





Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po... |

Plikytos tešlos pyragaičiai





Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.... |

Varškės apkepas kitaip





Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,... |

Šokoladinis pyragaitis





Sviestą ir šokoladą ištirpiname. Atvėsiname ir mušame kiaušinius, beriame cukrų, kakavą... |

Kokosinkinai





Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |

Pyragėliai





Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti... |

Vaflių rageliai





Sviestą įdėti į indą ir ištrinti su cukrumi, vėliau supilti vanilinį cukrų. Kiaušinių trynius atskirti... |

Netikras šokoladinis pyragas





Suplakti kiaušinius su pienu, cukrumi, aliejumi. Virtus burokėlius sutarkuoti smulkia trintuve. Miltus... |