Triušienos guliašas su daržovėmis
- Ingredientai
500 g triušienos;
2 morkos;
200 g žirnelių;
200 g žiedinis kopūstas;
svogūnas;
maža cukinija;
2 pomidorai;
šaukštas sviesto;
šaukštas miltų;
porą šaukštų grietinės;
šaukštelis pomidorų pastos;
juodieji pipirai;
druska;
saldžiosios paprikos milteliai;
Vorčesterio padažas;
sultinio kubelis.- Gaminimas
-
Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus mėsai, sudėti prieskonius. Iš keptuvės viską perdėti į puodą, kuriame gaminsite guliašą, įpilti vandens, kad gerokai apsemtų. Į puodą įdėti kubelį sultinio, pavirti 10-15 min. Po to sudėti kubeliais pjaustytas daržoves, išskyrus morkas. Viską gerai išmaišyti ir ant lėtos ugnies dar patroškinti apie 10 min. Tuo metu atskiroje keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti sutarkuotas morkas. Joms apkepus, sudėti miltus ir dar šiek tiek pakepti. Morkas sudėti į puodą su guliašu, dar kartą gerai išmaišyti. Į masę įdėti pomidorų pastos ir viską troškinti, kol suminkštės mėsa ir daržovės. Prieš baigiant guliašui troškintis, įdėti grietinės. Garnyrui rekomenduojama patiekti virtas bulves ar ryžius.
Gairės: Triušienos guliašas su daržovėmis, morkos, žirneliai, kopūstas, sviestas, miltai, druska, Vorčesterio padažas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Maskvietiškas žuvies apkepas





Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |

Avižiniai blyneliai su varške





Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti... |

Obuolių ir juodos duonos apkepas





Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis... |

Žąsis su obuoliais





Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... |

Vegetariška daržovių lazanija





Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30... |

Kimšta antis su bulvėmis





Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |

Vegetariški šašlykai





Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir... |

Bulvių užkepėlė





Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai... |

Lazanija su kepenėlėmis





Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... |

Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru





Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai... |

Saldžiai rūgšti vištiena





Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |

Koldūnai su jautiena





Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir... |

Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku





Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... |

Varškėčiai su grietine





Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš... |

Daržovių sriuba





Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |