Farširuota Kalėdinė lydeka

Įvertinimas: 4 / 5

Ingredientai

1 lydeka (apie 2 kg svorio);
2 morkos;
1 svogūnas;
2 riekės batono;
2 kiaušiniai;
100 g nerūkytų lašinių;
200 ml pieno;
žiupsnelio maltų baltųjų pipirų;
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų;
druska.
Galima naudoti maltą imbierą ir raudonosios paprikos miltelius.

Gaminimas

Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo pradžios). Vėliau atskiriame mėsą nuo stuburo ir nuvalome mėsos likučius nuo vidinės odos pusės. Odą marinuojame su pipirais ir druska. Morkas sutarkuojame stambia tarkele ir pakepiname aliejuje. Svogūną susmulkinti ir pakepinti aliejuje atskirai. Batono riekeles pamerkti į pieną. Gauta žuvies mėsa permalama mėsmale kartu su pakepintomis morkomis, svogūnais ir išmirkytomis batono riekelėmis. Kartu sumalame ir lašinius. Gauta masė išminkoma. Sudedame kiaušinius, suberiame likusius baltuosius ir juoduosius pipirus bei druską. Jei mėgstate subtilų skonį, galima pridėti truputį malto imbiero ir raudonosios paprikos miltelių.

Gauta masė sudedama į lydekos odą, užsiuvamas pilvas. Lydeka ištepama aliejumi ir kepama orkaitėje apie 1,5 val., +150 laipsnių temperatūroje.

Gairės: Farširuota Kalėdinė lydeka, morkos, svogūnas, batonas, kiaušiniai, pienas, nerūkyti lašiniai, baltieji pipirai, druska.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

„Netikras zuikis“
Tradicinis keptas karpis Kūčioms
 
 
 
Aštri mėsytė

Aštri mėsytė

2 2 2 2 2

 

Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o...

Gairės: aliejus, bulvės, fermentinis sūris, kiaulienos kumpis, maggi idea makaronams, morkos, vanduo.

 
Įdaryti vamzdiniai makaronai

Įdaryti vamzdiniai makaronai

2 2 2 2 2

 

Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome...

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronai cannelloni, šaldyti ir smulkinti špinatai, sviestas, vištienos faršas.

 
Plovas

Plovas

1 1 1 2 2

 

Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi...

Gairės: aliejus, Kiauliena, morkos, ryžiai, svogūnas.

 
Sojos užkepėlė

Sojos užkepėlė

2 2 2 2 2

 

Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą...

Gairės: fermentinis sūris, kiaušiniai, morkos, sojos paplotėliai.

 
Baklažanų bokšteliai

Baklažanų bokšteliai

2 2 2 2 2

 

Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug...

Gairės: Baklažanas, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, malta vištiena, morka, petražolės, pomidorų padažas, svogūnas.

 
Saldūs bulviniai kleckučiai

Saldūs bulviniai kleckučiai

2 2 2 2 2

 

Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali...

Gairės: aguonos, cukrus, kiaušinio trynys, miltai, natūralus jogurtas, virtos bulvės.

 
Guliašas pagal mamą

Guliašas pagal mamą

2 2 2 2 2

 

Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite...

Gairės: aliejus, grietinė, kiaulienos sprandinė, miltai, sultinys.

 
Kotletai su grybais ir česnakais

Kotletai su grybais ir česnakais

2 2 2 2 2

 

Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali...

Gairės: česnakas, druska, pipirai, džiovintas raudonėlis, džiūvėsėliai, karis, kiaušinio trynys, krakmolas, malta mėsa, pievagrybiai.

 
Debesėliai

Debesėliai

2 2 2 2 2

 

Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į...

Gairės: cukraus pudra, kepimo milteliai, kiaušiniai, krakmolas, miltai.

 
Makaronų apkepėlė

Makaronų apkepėlė

2 2 2 2 2

 

Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir...

Gairės: česnakas, fermentinis sūris, grietinė, pienas, Canelonni, malta vištiena, pievagrybiai, pomidoras, svogūnas, vištienos prieskoniai, prieskoninės žolelės.

 
Virtinukai su mėsa

Virtinukai su mėsa

1 1 1 1 1

 

Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po...

Gairės: kiaušinis, miltai, faršas, vanduo, sviestas, grietinė.

 
Mėsytė kebabams

Mėsytė kebabams

2 2 2 2 2

 

Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams....

Gairės: Sprandinės mėsa, prieskoniai kepsniui, majonezas.

 
Troškinta vištiena su daržovėmis

Troškinta vištiena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos...

Gairės: bulvės, morkos, virta vištiena, žiedinis kopūstas.

 
Troškinys ir sriuba viename

Troškinys ir sriuba viename

2 2 2 2 2

 

Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais...

Gairės: bulvės, Kiauliena, morkos, petražolės, grietinė, pomidorų padažas.

 
Šilkiniai kukuliai

Šilkiniai kukuliai

2 2 2 2 2

 

Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite....

Gairės: bulvės, kiaušinis, krakmolas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų