Obuolių vyniotinis
- Ingredientai
Miltų 250 g
Obuolių 0.5-1 kg
Pakelis malto cinamono
Razinų 100 g
Šaukštai trintų džiūvėsėlių 2 vnt.
Šilto vandens 70 g
Sviesto 50 g
Sviesto 30 g
Žiupsnelis druskos
- Gaminimas
-
Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus, užminkykite tešlą ir palikite 30 min.
Lininę skepetaitę pabarstykite miltais ir ant jos iš tešlos iškočiokite kuo plonesnį lakštą.
Po to lakštą patepkite ištirpintu, bet nekarštu sviestu, apibarstykite trintais džiūvėsėliais ir vienodu sluoksniu apdėkite obuoliais.
Juos paruoškite taip: obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite, suberkite razinas, apibarstykite cinamonu bei cukrumi ir gerai sumaišykite.
Prilaikant skepetaitę, tešlą susukite voleliu, galus gerai užspauskite ir dėkite į skardą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais.
Vyniotiniui iškepus, patepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi.
Gairės: miltai, razinos, saldumynai, obuoliai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Valentino dienos tortas





Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |

Kokosinukai





Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |

Obuolių pyragas su karamelė





Paruošti trapią tešlą: sumaišyti miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais... |

Paprastai nepaprastas obuolių pyragas





Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek... |

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais





Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, susmulkinti ir dėti į puodą, įpilti vandens, sudėti cukrų, cinamoną... |

Sūrio pyragas





Mėsmale sumalame sūrį, kiaušinių trynius suplakame su cukrumi, ištirpiname sviesta, viską sudedame ir... |

Vyniotinis su obuoliais ir spanguolėm





Atsildyti tešlą. Gana plonai iskočiokite ją. Įdarui skirtus obuolius nulupkite, išimkite seklalizdžius... |

Šokoladiniai kiaušiniai lizduose





Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |

Pyragas su pudingu ir persikais





Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite kartu, sudėkite sviestą (jį pirmiau išlydome),... |

Obuolių pyragas





Sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą. Iš... |

Keksas šakočio skonio





Dubenyje gerai išsukame sviestą. Įmaišome po 1 trynį, šaukštą miltų, cukraus. Masei... |