Pyragėliai su kalakutiena ir grybais
- Ingredientai
Druska;
1 kiaušinis;
2 kiaušinių tryniai;
130 g lydyto sviesto;
250 g maltos kalakutienos;
malti juodieji pipirai;
250 g miltų;
miltai tešlai kočioti;
100 g pievagrybių;
1 svogūnas;
tarkuotas muskato riešutas.- Gaminimas
-
Iš miltų, 3 šaukštų šalto vandens, 100 g lydyto sviesto, druskos ir kiaušinių trynių užminkyti minkštą tešlą. Ją susukti į foliją ar maišelį ir apie 30 min. laikyti šaltai. Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Grybus nuplauti, nuvalyti ir smulkiai sukapoti. Keptuvėje įkaitinti likusį sviestą, pakepinti svogūnus ir grybus. Masę atvėsinti. Mėsą išmaišyti su atšalusia grybų mase, paskaninti druska, pipirais, muskato riešutu (įdaras turi būti aštrus). Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti tešlos lakštą ir išpjauti apie 7 cm skersmens skritulius. Atskirti kiaušinio baltymą nuo trynio. Į kiekvieną tešlos gabalėlį dėti įdaro, skritulio kraštus patepti plaktu kiaušinio baltymu. Sujungti pyragėlių kraštus ir gerai užspausti. Viršų patepti plaktu kiaušinio tryniu ir dėti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepti apie 20 min. 200 C temperatūros orkaitėje.
Gairės: druska, kiaušinis, kiaušinių tryniai, lydytas sviestas, malta kalakutiena, juodieji pipirai, miltai, pievagrybiai, svogūnas, muskato riešutas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|

Kalakutiena su daržovėmis





Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |

Troškinti vištų skrandukai





Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... |

Įdaryti vamzdiniai makaronai





Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Troškinta vištiena su daržovėmis





Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Kimšti vištienos ketvirčiai





Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |

Žąsis su obuoliais





Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... |

Kimšta antis su bulvėmis





Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |

Saldžiai rūgšti vištiena





Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |