Pyragėliai su kalakutiena ir grybais
- Ingredientai
Druska;
1 kiaušinis;
2 kiaušinių tryniai;
130 g lydyto sviesto;
250 g maltos kalakutienos;
malti juodieji pipirai;
250 g miltų;
miltai tešlai kočioti;
100 g pievagrybių;
1 svogūnas;
tarkuotas muskato riešutas.- Gaminimas
-
Iš miltų, 3 šaukštų šalto vandens, 100 g lydyto sviesto, druskos ir kiaušinių trynių užminkyti minkštą tešlą. Ją susukti į foliją ar maišelį ir apie 30 min. laikyti šaltai. Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Grybus nuplauti, nuvalyti ir smulkiai sukapoti. Keptuvėje įkaitinti likusį sviestą, pakepinti svogūnus ir grybus. Masę atvėsinti. Mėsą išmaišyti su atšalusia grybų mase, paskaninti druska, pipirais, muskato riešutu (įdaras turi būti aštrus). Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti tešlos lakštą ir išpjauti apie 7 cm skersmens skritulius. Atskirti kiaušinio baltymą nuo trynio. Į kiekvieną tešlos gabalėlį dėti įdaro, skritulio kraštus patepti plaktu kiaušinio baltymu. Sujungti pyragėlių kraštus ir gerai užspausti. Viršų patepti plaktu kiaušinio tryniu ir dėti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepti apie 20 min. 200 C temperatūros orkaitėje.
Gairės: druska, kiaušinis, kiaušinių tryniai, lydytas sviestas, malta kalakutiena, juodieji pipirai, miltai, pievagrybiai, svogūnas, muskato riešutas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|

Pekino salotos su vištiena





Pekino salotą, ananasus, bei be žievelės ir nukaulintą vištieną smulkiai supjaustome. Dedame majonezo, bei... |

Vištienos ir ananasų salotos





Salotą suplėšome nedideliais gabalėliai, susmulkiname ananasus ir vištieną. Toliau dedame pjaustytą... |

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Vištiena gabaliukais





Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |

Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže





Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |

Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu





Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |

Vištiena su medaus padažu





Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |

Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu





Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias... |

Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu





Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,... |

Greiti vištienos blyneliai





Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |

Švelni vištiena su levandų medumi





Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |

Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru





Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... |

Vištienos ir daržoviu troškinys





Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... |

Vištienos kepsnys ''ZARA''





Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |

Įdarytos vištienos kulšelės su faršu





Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... |