Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis
- Ingredientai
Pusė arbatinio šaukštelio čiobrelių;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
2 šaukštai kapotų petražolių;
600 g kiaulienos sprandinės;
0,3 arbatinio šaukštelio rozmarinų;
6 šaukštai sezamų aliejaus;
1 šaukštas sojų padažo;
1 baklažanas;
2 česnako skiltelės
1 cukinija;
4 maži svogūnai;
1 pomidoras;
1 saldžioji paprika;
1 svogūnas.- Gaminimas
-
Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką apibarstyti druska ir sugrūsti. Susmulkintą svogūną bei česnak sumaišyti su sojų padažu, žalumynais ir aliejumi. Mėsą užpilti marinatu ir įdėti į šaldytuvą. Daržoves nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais (3 cm ir 1/2 cm storio) ir nusausinti popieriniu rakšluostėliu. Svogūnus nulupti, didesnius - perpjauti pusiau. Mėsą nuvarvinti sietelyje. daržoves sumaišyti su marinatu, kad vienodai sudrėktų. Jei reikia, apšlakstyti šlakeliu aliejaus. Mėsos ir daržovių gabaliukus pakaitomis suverti ant metalinių iešmų, dėti ant grotelių (tik ne per arti). Šašlykus galima kepti tik keptuvėje be riebalų. Kepamus šašlykus retkarčiais apkepti.
Gairės: čiobreliai, druska, petražolės, kiaulienos sprandinė, rozmarinai, sezamo aliejus, sojų padažas, Baklažanas, česnakas, cukinija, svogūnai, pomidoras, saldžioji paprika.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis
Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |
Makaronai su dilgėlių pesto
Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |
Lazanija su špinatais ir varške
Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |
Kimšti vištienos ketvirčiai
Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |
Spageti su troškintomis dešrelėmis
Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |
Kepsniai iš faršo
Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus... |
Širdelių guliašas
Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... |
Bulvių apkepas su kumpiu
Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... |
Gardžios keptos bulvės
Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... |
Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais
Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... |
Išsigandęs plovas
Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... |
Pamorkavęs šampiukų troškinys
Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... |
Baltieji ryžiai gardinti vynu
Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... |
Farširuotas karpis
Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |
Maskvietiškas žuvies apkepas
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |