Virtinukai su mėlynėmis
- Ingredientai
300 g mėlynių;
50 g cukraus;
1 kiaušinis;
250 g miltų;
100 g vandens.- Gaminimas
-
Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad galėtumėte kočioti - konsistenciją koreguokite miltais arba vandeniu, tačiau miltų nepadauginkite. Iš tešlos iškočiokite didelį blyną ir stiklinės ar puodelio pagalba išspauskite apskritimus. Mėlynes sumaišykite su cukrumi, dėkite po šaukštelį jų į vidurį ir įdarą užspauskite pirštais, formuodami banguotą kraštelį. Jei nemokate, galite tiesiog stiprokai, kad verdant neišsiskirtų, užspausti tešlos kraštus.
Virtinukus sumeskite į verdantį, kiek pasūdytą vandenį. Virkite kol jie iškils į paviršių ir dar 2-3 minutes. Galima valgyti su jogurtu, tačiau skanu ir su grietine bei cukrumi.
Gairės: mėlynes, cukrus, kiaušinis, miltai, vanduo.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Strėvos suktinis





Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |

Avienos pjaustiniai





Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |

Iškylautojų šonkauliukai





Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |

Pomidorai tešloje





Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |

Krevetės su šonine





Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |

Šašlykų marinatas





Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |

Kaip mes be bulvių





Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |

Keptos cukinijų valtelės ant grotelių





Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |

Lašišos filė apelsinų sultyse





Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |

Baklažanai graikiškai





Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |

Vištienos – daržovių vėrinukai





Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |

Cinamono-medaus sparneliai





Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |

Jautiena su slyvomis





Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |

Švediški veršienos suktinukai





Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |

Kiaulienos kepsniai





Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... |