"Raudoni ryžiai"
- Ingredientai
2 dideli svogūnai;
250 g konservuotų ananasų;
2 šaukštai pomidorų padažo;
500 g vištienos krūtinėlės.- Gaminimas
-
Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos padažo. Galima įpilti šaukštelį aliejaus. Skanu, kai marinuojame vištą su džiovintais česnakais. Paliekame marinuotis per naktį.
Gaminame: į keptuvę pilame aliejų ir kepame supjaustytus svogūnus, kol jie tampa „stikliniai“. Tuomet dedame krūtinėlę ir kepame ant didelės ugnies. Kai vištiena gerai apkepa, dedame ananasus, pilame ananasų kompoto ir suberiame smulkiai supjaustytus imbierus (maždaug arbatinį šaukštelį). Uždengiame dangčiu ir leidžiame šiek tiek pakepti ant mažos ugnies. Taip kepame vos kelias minutes, nes ilgai troškinant sukietės mėsa! Tada baigiame daryti padažą: pridedame švelnaus pomidorų padažo, įpilame sojos padažo (pagal skonį), įberiame žiupsnelį aitriųjų paprikų arba įdedame šaukštelį aštrios pomidorų pastos. Aštrumas suteikia patiekalui nepakartojamą skonį. Vasarą gaminamą patiekalą pagardiname šviežiais svogūnų laiškais, kuriuos sumetame į keptuvę pačioje pabaigoje.
Vištiena su ananasais patiekiama su ryžiais, kurie nuo padažo tampa raudoni.
Gairės: svogūnai, konservuoti ananasai, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Keptas jautienos sultingas kumpis





Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |

Kepta kiaulės karka





Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Farširuota paprika





Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |

Pievagrybiais įdarytas karpis





Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Bulvių apkepėlė





Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |

Pyragas su mesa ir brokoliais





Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais





Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Pikantiški grybai





Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |