Ypatingai traški pica
- Ingredientai
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
300 g faršo;
juodos alyvuogės;
250 g miltų;
1 paprika;
200 g pievagrybių;
3 g sausų mielių;
300 g sūrio;
1 svogūnas;
1 šaukštas taukų;
150 ml vandens.- Gaminimas
-
Pirmiausia pasiruošiame tešlą:
Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus persijoti su druska. Supilti vandenį su mielėmis ir užminkyti elastingą tešlą. Galiausiai įminkyti kambario temperatūros labai minkštus taukus. Iš viso minkyti reikėtų ne trumpiau kaip 10 min. Dėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti 1 - 1,5 val.Tuomet formuojame picą, padą patepame pomidorų padažu, ant viršaus dedame viską pagal savo skonį. Šiuo atveju dėta: apkeptas faršas, svogūnai, paprika, pievagrybiai, juodos alyvuogės, keletas jalapeno pipirų ir sūris.
Galima kepti ant specialaus picos akmens, kur nereikia naudoti riebalų, tad pica iškepa per 10-15 min, padas gaunasi plonas ir ypatingai traškus.
Gairės: pica, cukrus, druska, faršas, juodos alyvuogės, miltai, paprika, pievagrybiai, sausos mielės, sūris, svogūnas, taukai, vanduo.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis





Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |

Cepelinai





Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |

Kepta lydeka





Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |

Makaronų - grybų troškinys





Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Keptos bulvės su mėsa





Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |

Vegetariškas plovas





Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |

Žemaičių blynai





Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis





Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |

Lašiša su agurkais ir krapais





Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |

Faršo krepšeliai





Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |

Vištiena gabaliukais





Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |

Troškinukas





Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |

Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže





Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |

Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais





Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |