Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai
- Ingredientai
8 g cukinijos;
100 g džiūvėselių;
200 g kiaulienos arba jautienos faršo;
3 kiaušiniai;
3 šaukštai manų;
15 g mėsos prieskonių;
6 g vegetos.- Gaminimas
-
Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta, apšlakstome aliejumi ir paliekame pasimarinuoti. Į faršą įmušame vieną kiaušinį, supilame kiaulienos prieskonius, manus ir išmaišome. Imame po vieną cukinijos ratuką į jo vidų dedame gabalėlį užmaišyto faršo, faršą įspaudžiame tvirtai, apvoliojame džiūvėsėliuose, kiaušinio plakinyje ir apkepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Apkepus sudedame į skardą ir dar 5-8 min pakepame orkaitėje arba 2-3 min mikrobangų krosnelėje. Patiekiame su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais.
Gairės: cukinija, džiūvėsėliai, kiaulienos faršas, kiaušiniai, manai, mėsos prieskoniai, vegeta.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Avižiniai blyneliai su varške
Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti... |
Obuolių ir juodos duonos apkepas
Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis... |
Žąsis su obuoliais
Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... |
Vegetariška daržovių lazanija
Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30... |
Kimšta antis su bulvėmis
Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |
Vegetariški šašlykai
Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir... |
Bulvių užkepėlė
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai... |
Lazanija su kepenėlėmis
Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... |
Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru
Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai... |
Saldžiai rūgšti vištiena
Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |
Koldūnai su jautiena
Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir... |
Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku
Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... |
Varškėčiai su grietine
Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš... |
Daržovių sriuba
Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |
Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |