Troškintos daržovės su mėsa
- Ingredientai
2 šaukštai aliejaus;
1 sauja Briuselio kopūstų;
4 bulvės;
1 l daržovių sultinio arba vandens;
5 g druskos;
5 g pipirų;
250 g mėsos;
1 šaukštas mėsos prieskonių;
2 morkos;
2 paprikos (įvairių spalvų);
2 šaukštai pomidorų padažo;
5 g prieskoninių žolelių;
1 sauja šparaginių pupelių.- Gaminimas
-
Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali būti ir vištiena su kaulu), beriame prieskonių, tada pjaustytos šparaginės pupelės, paprikos ir Briuselio kopūstai. Galima pagal skonį naudoti ir kitokias daržoves. Ant viršaus dedamos griežinėliais pjaustytos bulvės. Pilamas padažas: sumaišytas vanduo, aliejus ir pomidorų padažas su prieskoniais. Viskas pilama į troškintuvą. Ant patiekalo viršaus barstomos prieskoninės žolelės. Šaunam troškintuvą į orkaitę ir kepam apie 40 minučių.
Gairės: aliejus, Briuselio kopūstai, bulvės, daržovių sultinys, vanduo, druska, pipirai, mėsa, mėsos prieskoniai, morkos, paprikos, pomidorų padažas, prieskoninės žolelės, sparaginės pupelės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Rudens gėrybės sveikatai
Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |
Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai
Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,... |
Baravykų kotletai
Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir... |
Baklažanų sluoksniuotis
Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso... |
Netikri balandėliai
Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių.... |
Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru
Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... |
Vištienos ir daržoviu troškinys
Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... |
Bulvių plokštainis
Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame... |
Bulvių - grybų apkepas
Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su... |
Tortilija su daržovėm ir mėsa
Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino... |
Įdaryti baklažanai
Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,... |
Skanus ir paprastas troškinukas
Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti... |
Bulvinė pica
Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą.... |
Įdaryta paprika
Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje... |
Vištienos kepsnys ''ZARA''
Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |