Bulvių - grybų apkepas
- Ingredientai
Aliejus;
1 kg bulvių;
druska;
1 indelis grietinės;
1 kg grybų;
2 kiaušiniai;
pienas;
pipirai;
1 svogūnas.- Gaminimas
-
Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su grybais ir kepame aliejuje (nedideliam kiekyje). Paprieskoniuojam, supilam grietinę ir dar kelias minutėles patroškinam. Bulves nuskutame, sutarkuojame burokine tarka. Į tarkius dedam druskos, kiaušinius, pilam pieną, aliejaus porą šaukštų ir viską išmaišome gerai. Pusę tarkių dedame į skardą išteptą aliejumi, ir gražiai padengiam dugną, ant viršaus dedam keptus grybus, ant jų - vėl tarkius likusius. Šaukštu gražiai visą skardos turinį paspaudžiame. Šauname į orkaitę 200 laipsnių ir kepame kol viršus gražiai parus.
Gairės: aliejus, bulvės, druska, grietinė, grybai, kiaušiniai, pienas, pipirai, svogūnas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Avižiniai blyneliai su varške





Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti... |

Obuolių ir juodos duonos apkepas





Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis... |

Žąsis su obuoliais





Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... |

Vegetariška daržovių lazanija





Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30... |

Kimšta antis su bulvėmis





Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |

Vegetariški šašlykai





Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir... |

Bulvių užkepėlė





Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai... |

Lazanija su kepenėlėmis





Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... |

Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru





Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai... |

Saldžiai rūgšti vištiena





Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |

Koldūnai su jautiena





Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir... |

Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku





Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... |

Varškėčiai su grietine





Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš... |

Daržovių sriuba





Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis





Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |