Troškinti vištų skrandukai
- Ingredientai
1 skiltelė česnako;
5 g druskos;
5 g pipirų;
1 šaukštas grietinės;
1 morka;
100 g pievagrybių;
2 šaukštai pomidorų padažo;
1 gabalėlis sviesto kepimui;
1 svogūnas;
8 vištų skrandukai.- Gaminimas
-
Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius). Tuomet juos pjaustome griežinėliais (ne per smulkiai) ir apkepiname svieste. Česnaką susmulkiname, svogūną pjaustome kubeliais, morką sutarkuojame ir viską šiek tiek pakepiname svieste. Tada dedame smulkintus griežinėliais pievagrybius ir viską dar pakepame. Suminkštėjus pievagrybiams, dedame ten apkeptus skrandukus, pilame grietinę, pomidorų padažą, paskaniname prieskoniais ir patroškiname apie 10 minučių. Vištų skrandukus patiekiame pagal norus. Galima su virtomis bulvėmis ir marinuotomis saldžiosiomis paprikomis.
Gairės: česnakas, druska, pipirai, grietinė, morka, pievagrybiai, pomidorų padažas, sviestas, svogūnas, vištų skrandukai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Vištienos kepsnys ''ZARA''





Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |

Įdarytos vištienos kulšelės su faršu





Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... |

Žuvies filė ,,pataluose"





Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |

Pievagrybių užkepėlė





Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar... |

Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele





Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome... |

Kalakutiena su daržovėmis





Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |

Atominis troškinys





Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka... |

Lydekai paliepus





Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |

Kepta menkė tešloje





Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |

Namie kepta pica





Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos... |

Pica "Havajų"





Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į... |

Bulviniai blynai su dešrelėm





Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti... |

Klasikinis čenakas





Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,... |

Apelsinų skonio upėtakis





Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |

Aštri mėsytė





Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o... |