Aštri mėsytė
- Ingredientai
20 g aliejaus;
6 bulvės;
50 g fermentinio sūrio;
500 g kiaulienos kumpio;
1 pakelis Maggi Idea makaronams;
2 morkos;
200 ml vandens.- Gaminimas
-
Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o bulves skiltelėmis. Pašlakstome aliejumi ir pabarstome druska ir pipirais ir dedame daržoves į kepimo indą ant dugno. Iš kiaulienos kumpio išpjauname norimo dydžio mėsos gabaliukus (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus), juos pabarstome trupučiu ciberžolės ir dedame į kepimo indą ant bulvių ir morkų. Maggi Idea makaronams sumaišyti su vandeniu ir apipilti mėsą ir daržoves. Kepti 160 0C temperatūroje apie 1 valandą. Reikėtų pasmeigti su pagaliuku į bulves ir morkas ir patikrinti ar jau iškepę. Galiausiai apibarstome viską tarkuotu fermentiniu sūriu ir pakepam dar apie 5 minutes, kol gražiai sūris išsilydo. Puošiame petražolėmis ir patiekiame su marinuotais agurkėliais.
Gairės: aliejus, bulvės, fermentinis sūris, kiaulienos kumpis, maggi idea makaronams, morkos, vanduo.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Vištienos kepsnys ''ZARA''
Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |
Įdarytos vištienos kulšelės su faršu
Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... |
Žuvies filė ,,pataluose"
Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |
Pievagrybių užkepėlė
Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar... |
Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome... |
Kalakutiena su daržovėmis
Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |
Atominis troškinys
Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka... |
Troškinti vištų skrandukai
Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... |
Lydekai paliepus
Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |
Kepta menkė tešloje
Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |
Namie kepta pica
Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos... |
Pica "Havajų"
Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į... |
Bulviniai blynai su dešrelėm
Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti... |
Klasikinis čenakas
Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,... |
Apelsinų skonio upėtakis
Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |