Kotletai su grybais ir česnakais
- Ingredientai
3 skiltelės česnako;
druska;
pipirai;
džiovintas raudonėlis;
3 šaukštai džiuvėsėlių;
karis;
1 kiaušinio trynys;
1 šaukštas krakmolo;
300 g maltos mėsos;
100 g pievagrybių.- Gaminimas
-
Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali prireikti ir daugiau. Tai priklauso nuo mėsos šlapumo laipsnio. Susmulkiname česnako skilteles ir pievagrybius. Viską sumaišome su mėsos mase. Iš tešlos darome kotletukus ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepti ant žemos temperatūros įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Patiekti su majonezo, pomidorų padažo ir smulkintų prieskoninių žolelių padažu.
Gairės: česnakas, druska, pipirai, džiovintas raudonėlis, džiūvėsėliai, karis, kiaušinio trynys, krakmolas, malta mėsa, pievagrybiai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Velykinis triušis
Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro... |