Pievagrybiais įdarytas karpis
- Ingredientai
1 bandelė (nesaldi);
1,5 kg karpio;
2 kiaušiniai;
1 šaukštas margarino;
petražolės;
pienas;
10 pievagrybių;
1 šaukštas sviesto.- Gaminimas
-
Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine ir ataušinami. Du tryniai ištrinami, sumaišomi su piene išmirkyta ir nuspausta bandele, grybais, susmulkintais petražolių lapeliais, citrinpipiriais, pipirais, druska. Paskiausiai įmaišomi išplakti kiaušinių baltymai. Apsausinta žuvis prikemšama įdaro ir ‘’užsegama’’ pagaliukais. Pašildytame stikliniame ugniai atspariame inde ištirpinamas sviestas ir į jį įdedama žuvis. Prieš dedant į orkaitę, žuvis keliose vietose aštriu peiliu įpjaunama skersai ir apipilama likusiuoju ištirpintu sviestu. Kepama 45 - 60 minučių. Kepant dažnai palaistoma atsiradusiu skysčiu. Žuvis bus iškepusi, kai paspaudus prie galvos nebeišsiskirs sultys.
Gairės: Bandelė, karpis, kiaušiniai, margarinas, petražolės, pienas, pievagrybiai, sviestas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais
Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |
Raudonieji barščiai
Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |
Virtiniai
Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |
Kepti kalmarų žiedai
Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |
Įdaryti kalmarai
Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |
Paella
1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |
Šernienos troškinys
Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |
Troškinti grybai su bulvėmis
Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |
Įdaryti pomidorai
Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |
Moliūgų apkepas
Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |
Ryžiai su daržovėmis
Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |
Kepta višta su džiovintais vaisiais
Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |
Su alumi marinuotas kiškis
Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |
Kepta antis su mandarinais
Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |