Žąsis su obuoliais
- Ingredientai
10-12 kvapiųjų pipirų;
druska;
muskato riešutas;
obuoliai;
šaukštas kmynų;
žąsis.- Gaminimas
-
Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.
Tuomet žąsį iš vidaus ir iš išorės įtriname prieskoniais bei pridengę paliekame nakčiai, kad pasimarinuotų.
Kitą dieną nuo žąsies reikia nubraukti kmynus (jeigu dėjote). Pabarstome tarkuotu muskatu, į vidų prikemšame obuolių. Beje, obuolių nereikia lupti ar supjaustyti.Paskutiniai žingsniai - pjūvio užsiuvimas, sparnų apvyniojimas folija (kad nesudegtų kepant), žąsies aptepimas grietine.
Dedame kepti. Paprastai žąsis iškepa per 2-3 valandas. Nepamirškite žąsies apšlakstyti išsisunkusiu skysčiu. Jau iškepusią žąsi galima uždengtą palikti orkaitėje dar pusvalandžiui. Iš iškepusios žąsies ištraukiame siūlus, papuošiame citrina, vynuogėmis, džiovintomis slyvomis ir pan. Šlaunelių galai puošiami įkarpytomis popierinėmis servetėlėmis.
Pagal šį receptą galima kepti ir kitus paukščius: vištą, antį, kalakutą.
Gairės: kvapieji pipirai, druska, muskato riešutas, obuoliai, kmynai, žąsis.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Kotletukai troškinti morkose





Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |

Keptas jautienos sultingas kumpis





Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |

Kepta kiaulės karka





Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Farširuota paprika





Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |

Pievagrybiais įdarytas karpis





Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Bulvių apkepėlė





Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |

Pyragas su mesa ir brokoliais





Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais





Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Pikantiški grybai





Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |