Saldžiai rūgšti vištiena
- Ingredientai
100 g konservuotų ananasų;
2 šaukštai tamsaus sojų padažo,;
2 viščiukų krūtinėlės be kaulo;
25 g kukurūzų krakmolo (tinka ir bulvių);
aliejus;
maišelis ryžių;
morka.Padažui:
pusė šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero;
raudona ir žalia saldžioji paprika;
šaukštas cukraus;
šaukštas ryžių acto;
svogūnas.- Gaminimas
-
Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Paprikas išvalyti, svogūnus ir morkas nulupti. Viską supjaustome.
Konservuotų ananasų gabaliukus nuvarvinam kiaurasamčiu. Poros šaukštų nuvarvinto skysčio prireiks šiek tiek vėliau.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėti vištieną, lenvai apkepti. Veliau sudėti paprikas, morkas, svogūnus. Pabaigoje sudėti ananasus.
Nuo ananasų nupiltą skystį reikia sumaišyti su krakmolu, sojų padažu, ryžių actu, cukrumi ir šviežiai tarkuotais imbierais.Gautą padažą supilti į keptuvę, maišant pakaitinti kol sutirštės. Jeigu pastebėsite, kad padažas per tirštas, reikės įpilti šiek tiek vandens.
Gairės: konservuoti ananasai, sojų padažas, viščiukų krutinėlė, kukurūzų krakmolas, aliejus, ryžiai, morka, cukrus, actas, svogūnas, imbieras.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Kotletukai troškinti morkose





Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |

Keptas jautienos sultingas kumpis





Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |

Kepta kiaulės karka





Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Farširuota paprika





Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |

Pievagrybiais įdarytas karpis





Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Bulvių apkepėlė





Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |

Pyragas su mesa ir brokoliais





Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais





Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Pikantiški grybai





Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |