Užkandėlė prie alaus
- Ingredientai
6 riekės baltos duonos;
3 morkos;
200 g fermentinis sūris;
1 skiltelė česnako;
3 valg. šaukštai majonezo;
aliejaus kepimui;
trupučio druskos bei petražolių šakelės papuošimui.- Gaminimas
-
Duonos riekes iškepti aliejuje. Morkas išvirti ir nulupus sutarkuoti stambia tarka. Taip pat sutarkuotį sūrį ir česnaką. Gautą mase sumaišome su majonezu ir įberiame truputį druskos. Visą paruoštą masę tepame ant pusiau perpjautų keptos duonos riekelių ir papuošiame petražolių šakele.
Gairės: Užkandėlė prie alaus, morkos, balta duona, aliejus, česnekas, fermentinis sūris.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Krepšeliai su ikrais ir lašiša





Į krepšelius dedame po šaukštelį raudonųjų lašišinių ikrų, aplink apjuosiame po... |

Mišrainė prie alaus





Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais, ten pat suberiame duonos džiūvėsius, labiausiai tinkami su kumpiu... |

Žirniai su spirgučiais





Žirnius mirkyti 3-4 valandas, virti 10 min. Kol verda žirniai, paspirginti spirgučius kartu su svogūnu, dėti druską... |

Aštrūs vištienos vėrinukai





Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti... |

Česnakinis duonos bokštas





Šviesios duonos riekes apskrudinti iš abiejų pusių, praaušusią supjaustyti juostelėmis ir... |

Kalmarai tešloje





Kalmarus reikia nuplauti, išdarinėti ir supjaustyti žiedais arba juostelėmis ir pavirti 1 - 2 minutes.... |

Kepta duona su pikantiška mišraine





Pakepinti duoną riekelėmis, įtrinti česnaku ir pabarstyti druska. Išvirti kiaušinius, atvėsinti,... |

Lavašo suktinukas prie alaus





Imame lavašo lakštą. Išskleidžiame ir aptepame tepamu lydytu sūreliu, lydytą sūrelį pasirinkus... |

Kepinukai "Skanumėlis"





Pirmiausiai atsišildome šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Tada supjaustome norima forma.... |

Aštrus kebabas





Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, keturių pipirų mišiniu, čili pipirais... |

Sviestinis Velykų avinėlis





Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... |

Kiaušiniai kevale





Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau... |
PUSLAPIAI: