Aštrus kebabas
- Ingredientai
4 nedideliems kebabams reikės:
500-600gr. kiaulienos nugarinės;
1 didelio lavašo;
1 svogūno;
marinuotų agurkėlių;
kiniškų kopūstų;
aštrių marinuotų peperoni pipirų;
2 česnako skiltelių;
50 gr. ožkos pieno sūrio;
150 gr. grietinės;
80 gr. majonezo;
šaukšto garstyčių;
žalumynų (petražolės ir krapai, gali būti džiovinti).- Gaminimas
-
Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, keturių pipirų mišiniu, čili pipirais ir kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies iš visų pusių. Svogūnus supjaustyti labai plonais griežinėliais, agurkėlius supjaustyti išilgai, iš kiniškų kopūstų lapų išpjauti kietąją dalį, o iš peperoni išimti sėklas. Česnakus labai smulkiai sutarkuoti. Blenderiu iš sūrio padaryti vientisą masę. Sumaišyti česnakus, sūrį, grietinę, majonezą, garstyčias ir smulkiai supjaustytus žalumynus.
Ant kiekvieno lavašo gabalo išdėkite vieną kiniško kopūsto lapą, smulkiai supjaustytą mėsą, svogūnus. Pagardinkite padažu. Paskui išdėkite agurkėlius ir peperoni pipirus(pagal skonį). Suvyniokite ir pašildykite kebabus orkaitėje ant grotelių, kas labai tingi – mikrobangų krosnelėje :) Kebabai turi būti ne karšti, o šilti!
Gairės: Aštrus kebabas, marinuoti agurkėliai, paperoni, majonezas, garstyčios, kiniški kopūstai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Krepšeliai su ikrais ir lašiša





Į krepšelius dedame po šaukštelį raudonųjų lašišinių ikrų, aplink apjuosiame po... |

Mišrainė prie alaus





Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais, ten pat suberiame duonos džiūvėsius, labiausiai tinkami su kumpiu... |

Žirniai su spirgučiais





Žirnius mirkyti 3-4 valandas, virti 10 min. Kol verda žirniai, paspirginti spirgučius kartu su svogūnu, dėti druską... |

Aštrūs vištienos vėrinukai





Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti... |

Česnakinis duonos bokštas





Šviesios duonos riekes apskrudinti iš abiejų pusių, praaušusią supjaustyti juostelėmis ir... |

Kalmarai tešloje





Kalmarus reikia nuplauti, išdarinėti ir supjaustyti žiedais arba juostelėmis ir pavirti 1 - 2 minutes.... |

Kepta duona su pikantiška mišraine





Pakepinti duoną riekelėmis, įtrinti česnaku ir pabarstyti druska. Išvirti kiaušinius, atvėsinti,... |

Užkandėlė prie alaus





Duonos riekes iškepti aliejuje. Morkas išvirti ir nulupus sutarkuoti stambia tarka. Taip pat... |

Lavašo suktinukas prie alaus





Imame lavašo lakštą. Išskleidžiame ir aptepame tepamu lydytu sūreliu, lydytą sūrelį pasirinkus... |

Kepinukai "Skanumėlis"





Pirmiausiai atsišildome šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Tada supjaustome norima forma.... |

Sviestinis Velykų avinėlis





Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... |

Kiaušiniai kevale





Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau... |