Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
- Ingredientai
2 vidutinio dydžio cukinijos;
1 riekė baltos duonos (ją reikės suplėšyti į mažus gabaliukus);
1 / 4 puodelio kiaulienos spirgučių;
1 šaukštas smulkintų juodųjų alyvuogių;
1 maltas jalapeno pipiras;
3 šaukštai supjaustytų žalių Čili pipirų;
1 / 4 puodelio maltų svogūnų;
1 / 4 puodelio kapotų pomidorų;
6 šaukštai susmulkinto aštraus Čederio sūrio;
1 žiupsnelis džiovintų bazilikų;
druska ir pipirai pagal skonį.- Gaminimas
-
Parenkite grilį.
Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5 minutes. Kai išvirs jas nusausinkite, atvėsinkite, ir perpjaukite jas išilgai. Išimkite visą minkštimą maždaug, kad liktų 5 mm minkštimo nuo žievelės. Supjaustykite visą išskaptuotą minkštimą.Dubenyje sumaišykite cukinijos minkštimą, duonos gabaliukus, spirgučius, alyvuoges, jalapeno pipirą, žalią Čili pipirą, svogūnus, pomidorus, ir Čederio sūrį. Pagardinkit viską bazilikais, druska ir pipirais.
Cukinijos puseles prikimškit visa pasiruošta mase ir įvyniokite jas į foliją.
5. Cukinijas suvyniotas į foliją sudėkite ant grilio grotelių. Kepkite 15 – 20 min, kol suminkštės.
Gairės: Cukinijos, balta duona, kiaulienos spirgučiai, juodosios alyvuogės, jalapeno pipiras, malti svogūnai, kapoti pomidorai, druska.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Kotletukai troškinti morkose
Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |
Keptas jautienos sultingas kumpis
Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |
Kepta kiaulės karka
Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |
Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais
Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |
Farširuota paprika
Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |
Pievagrybiais įdarytas karpis
Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |
Vištiena mandarinų apklote
Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |
Vištienos file agurkėlių apklote
Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |
Vištienos kepsnys
Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |
Bulvių apkepėlė
Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |
Pyragas su mesa ir brokoliais
Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |
Sparneliai meduje
Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |
Pikantiški grybai
Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |