Švediški veršienos suktinukai
- Ingredientai
0,5 kg veršienos faršo;
3 didelės virtos bulvės;
džiuvesėliai suktinukams apvolioti;
vanduo;
1 kiaušinis;
1 šaukštas krakmolo;
1 svogūnas;
druska;
pipirai;
faršo prieskoniai;
petražolės;
krapai.Įdarui:
poro arba svogūnų laiškų;
200g fermentinio sūrio.- Gaminimas
-
Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti atvėsti.
Faršą susimaišyti į vienalytę masę su praaušusiais svogūnais, sutrintomis bulvėmis, kiaušiniu, džiuvesėliais, krakmolu, vandeniu, žolelėmis bei paprieskoniuoti. Maistinę plėvelę pasitiesti ant stalo. Sudrėkinti jos paviršiu ir paskleisti faršą. Ant viršaus vėl uždėti maistinę plėvelę ir iškočioti masę plonai stačiakampio formos. Ant kiekvieno dėti pjaustyto poro ar svogūno laiškų, tarkuoto sūrio ir atsargiai susukti. Keptuvėje pusiau įkaitinti alyvuogių alieju su sviestu ir atsargiai apkepti iki gražaus rudumo ( bet turi viskas iškepti). Išėmus atsidėti, o keptuvėje pasidaryti padažiuką: likusius riebaliukus užbarstyti gerą šaukštą miltų, kepant pamaišyti vis. Užpilti grietinėlę bei vandeniu, paskaninti. Sudėti suktinukus, užspausti kelias česnako skilteles ir kelias min uždengus patroškinti ;) Mes valgėme su ant sviesto pakeptomis virtomis bulvėmis bei burokėlių mišraine, tinka ir šviežių agurkų su pomidorais mišrainė.
Gairės: Veršienos faršas, bulvės, džiūvėsėliai, vanduo, kiaušinis, krakmolas, svogūnas, druska, pipirai, faršo prieskoniai, krapai, petražolės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
![Kotletukai troškinti morkose](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//kotletukai-troskinti-morkose_160.jpg)
Kotletukai troškinti morkose
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |
![Keptas jautienos sultingas kumpis](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//keptas-jautienos-sultingas-kumpis_160.jpg)
Keptas jautienos sultingas kumpis
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |
![Kepta kiaulės karka](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//kepta-kiaules-karka_160.jpg)
Kepta kiaulės karka
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |
![Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//perliniu-troskinys-su-vistienos-file-gabaliukais_160.jpg)
Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |
![Farširuota paprika](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//farsiruota-paprika_160.jpg)
Farširuota paprika
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |
![Pievagrybiais įdarytas karpis](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//pievagrybiais-idarytas-karpis_160.jpg)
Pievagrybiais įdarytas karpis
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |
![Vištiena mandarinų apklote](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//vistiena-mandarinu-apklote_160.jpg)
Vištiena mandarinų apklote
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |
![Vištienos file agurkėlių apklote](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//vistienos-file-agurkeliu-apklote_160.jpg)
Vištienos file agurkėlių apklote
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |
![Vištienos kepsnys](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//vistienos-kepsnys_160.jpg)
Vištienos kepsnys
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |
![Bulvių apkepėlė](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//bulviu-apkepele_160.jpg)
Bulvių apkepėlė
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |
![Pyragas su mesa ir brokoliais](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//pyragas-su-mesa-ir-brokoliais_160.jpg)
Pyragas su mesa ir brokoliais
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |
![Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//keptas-lasisu-gabalelis-su-sterko-putesiais_160.jpg)
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |
![Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//kepta-antis_160.jpg)
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |
![Sparneliai meduje](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//sparneliai-meduje_160.jpg)
Sparneliai meduje
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |
![Pikantiški grybai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/18//pikantiski-grybai_160.jpg)
Pikantiški grybai
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |