Švediški veršienos suktinukai
- Ingredientai
0,5 kg veršienos faršo;
3 didelės virtos bulvės;
džiuvesėliai suktinukams apvolioti;
vanduo;
1 kiaušinis;
1 šaukštas krakmolo;
1 svogūnas;
druska;
pipirai;
faršo prieskoniai;
petražolės;
krapai.Įdarui:
poro arba svogūnų laiškų;
200g fermentinio sūrio.- Gaminimas
-
Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti atvėsti.
Faršą susimaišyti į vienalytę masę su praaušusiais svogūnais, sutrintomis bulvėmis, kiaušiniu, džiuvesėliais, krakmolu, vandeniu, žolelėmis bei paprieskoniuoti. Maistinę plėvelę pasitiesti ant stalo. Sudrėkinti jos paviršiu ir paskleisti faršą. Ant viršaus vėl uždėti maistinę plėvelę ir iškočioti masę plonai stačiakampio formos. Ant kiekvieno dėti pjaustyto poro ar svogūno laiškų, tarkuoto sūrio ir atsargiai susukti. Keptuvėje pusiau įkaitinti alyvuogių alieju su sviestu ir atsargiai apkepti iki gražaus rudumo ( bet turi viskas iškepti). Išėmus atsidėti, o keptuvėje pasidaryti padažiuką: likusius riebaliukus užbarstyti gerą šaukštą miltų, kepant pamaišyti vis. Užpilti grietinėlę bei vandeniu, paskaninti. Sudėti suktinukus, užspausti kelias česnako skilteles ir kelias min uždengus patroškinti ;) Mes valgėme su ant sviesto pakeptomis virtomis bulvėmis bei burokėlių mišraine, tinka ir šviežių agurkų su pomidorais mišrainė.
Gairės: Veršienos faršas, bulvės, džiūvėsėliai, vanduo, kiaušinis, krakmolas, svogūnas, druska, pipirai, faršo prieskoniai, krapai, petražolės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Vištienos kepsnys ''ZARA''
Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |
Įdarytos vištienos kulšelės su faršu
Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... |
Žuvies filė ,,pataluose"
Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |
Pievagrybių užkepėlė
Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar... |
Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome... |
Kalakutiena su daržovėmis
Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |
Atominis troškinys
Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka... |
Troškinti vištų skrandukai
Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... |
Lydekai paliepus
Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |
Kepta menkė tešloje
Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |
Namie kepta pica
Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos... |
Pica "Havajų"
Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į... |
Bulviniai blynai su dešrelėm
Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti... |
Klasikinis čenakas
Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,... |
Apelsinų skonio upėtakis
Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |