Jautienos kepsnys
- Ingredientai
400 g. jautienos nugarinės;
svogūnas;
2 skiltelės česnako;
druska;
juodieji pipirai;
alyvuogių aliejus;
raudonojo vyno actas;
raudonas sausas vynas.- Gaminimas
-
Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą gerai apiberti druska ir juodaisiais pipirais. Sudėti jautieną, svogūną ir česnaką į indelį. Sumaišyti, apipilti alyvuogių aliejumi ir įpilti vieną šaukštelį raudonojo vyno acto. Dar kartą sumaišyti ir uždaryti indelį. Palikti mėsą marinuotis šaldytuve 2-6 val. Išimti mėsą, ant kiekvieno kepsnio iš vienos pusės padaryti pailgus įpjovimus. Kepti jautieną ant aliejaus iš indelio po 1-2 min. iš kiekvienos pusės ant didelės ugnies. Sumažinti ugnį. Po 2-3 min. kepsnius apversti ir apipilti raudonu vynu. Kepti kol vynas neišgaruos. Patiekalą patiekti su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Gairės: Jautienos nugarinė, svogūnas, česnakas, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, vyno actas, sausas vynas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Vištienos kepsnys ''ZARA''





Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |

Įdarytos vištienos kulšelės su faršu





Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... |

Žuvies filė ,,pataluose"





Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |

Pievagrybių užkepėlė





Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar... |

Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele





Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome... |

Kalakutiena su daržovėmis





Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |

Atominis troškinys





Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka... |

Troškinti vištų skrandukai





Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... |

Lydekai paliepus





Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |

Kepta menkė tešloje





Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |

Namie kepta pica





Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos... |

Pica "Havajų"





Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į... |

Bulviniai blynai su dešrelėm





Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti... |

Klasikinis čenakas





Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,... |

Apelsinų skonio upėtakis





Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |