Pyragėliai „Kiškučiai“
- Ingredientai
7 kiškučiams:
250 ml + 2 šaukštai pieno,
42 g mielių,
450 g miltų,
75 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
druskos,
100 g sviesto,
1 kiaušinis,
apie 10 razinų,
1 kiaušinio trynys.- Gaminimas
-
Pašildyti 100 ml pieno, jame išleisti mieles. Miltus, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti, viduryje padaryti duobutę, į ją supilti išleistas mieles, užberti miltais. Apie 15 min. palikti ramiai. Tada supilti likusį pieną, sudėti sviestą, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir užminkyti tešlą. Ją šiltoje vietoje apie 30 min. kildinti.
Pakilusią tešlą suformuoti voleliu, jį padalyti į 7 gabalėlius po 80 g ir 7 – po 40 g. Juos suformuoti kūgio forma, siaurajame gale 2/3 įpjauti. Ant kiekvieno didelio (kūno) kūgio uždėti 1 mažą (galvą). Akių ir nosies vietoje įspausti razinas.
Kiškius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, 5–10 min. leisti pakilti, tada aptepti kiaušinio trynio (su 2 šaukštais pieno) plakiniu. Kepti apie 15 min. iki 175 laipsn. C įkaitintoje orkaitėje. Kiškius galima patiekti vos šiltus, prie jų pasiūlyti sviesto, džemo.
Gairės: pyragėliai, pyragėlis, pyragaitis, kiškučiai, razinos, kiaušiniai, cukrus, desertas, kiškutis.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Pikantiškas pyragas





Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... |

Mielinis pyragas su varške





Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... |

Pusrytinės gaivios salotos





Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |

Močiutės mielinis pyragas su obuoliais





Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... |

Bananų ledai





Bananus nulupti, perpjauti per pusę (neišilgai), įkišti medinį pagaliuką į nupjautąjį banano dalį. Į... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis





Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti... |

Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis





Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po... |

Plikytos tešlos pyragaičiai





Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.... |

Varškės apkepas kitaip





Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,... |

Šokoladinis pyragaitis





Sviestą ir šokoladą ištirpiname. Atvėsiname ir mušame kiaušinius, beriame cukrų, kakavą... |

Kokosinkinai





Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |

Pyragėliai





Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti... |

Vaflių rageliai





Sviestą įdėti į indą ir ištrinti su cukrumi, vėliau supilti vanilinį cukrų. Kiaušinių trynius atskirti... |

Obuolių pyragas





Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir... |