Lazanija su špinatais
- Ingredientai
Padažas :
2 šaukštai sviesto;
4 arbatiniai šaukšteliai miltų;
300 g. pieno;
žiupsnelis druskos;
malti juodųji pipirai;
tarkuotas muskato riešutas.Lazanija :
Ricotta sūris;
keli saulėje džiovinti pomidorai;
kelios saujos kapotų špinatų lapų;
~ 150 g. tarkuoto parmezano;
1 kiaušinis;
druska;
pipirai;
smulkintos petražolės;
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
12 lazanijos makaronų lapų;
200 g. koncervuotų pomidorų (sutrintų);
~ 200g. mozarelos sūrio.- Gaminimas
-
Bešamelio padažas:
Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną ir gerai išmaišyti, suberti prieskonius.
Visus lazanijos ingridientus sumaišyti, išskyrus konservuotus pomidorus, mozarelos sūrį ir bešamelio padažą.
Apverdami makaronai, kol pasidarys lankstūs. Nepervirti!
Į paruoštą kepimo indą supilti bešamelio padažą, kiekvieną lakštą užtepti mišiniu ir susukti, taip suguldyti ritinėlius siūle į dugną. Ant viršaus užpilti konservuotų trintų pomidorų masę ir apdėlioti mozarelos sūrio griežinėliais.
Kepti įkaitintoje 180 laipsnių C orkaitėje apie 40 min. Jeigu sūris per greitai skrunda, pridenkite folija.
Gairės: sviestas, miltai, pienas, druska, muskato riešutas, sūris, džiovinti pomidorai, špinatų lapai, parmezanas, kiaušinis, pipirai, petražolė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis





Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |

Makaronai su dilgėlių pesto





Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |

Lazanija su špinatais ir varške





Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |

Kimšti vištienos ketvirčiai





Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |

Spageti su troškintomis dešrelėmis





Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |

Kepsniai iš faršo





Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus... |

Širdelių guliašas





Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... |

Bulvių apkepas su kumpiu





Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... |

Gardžios keptos bulvės





Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... |

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais





Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... |

Išsigandęs plovas





Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... |

Pamorkavęs šampiukų troškinys





Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... |

Baltieji ryžiai gardinti vynu





Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... |

Farširuotas karpis





Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |