Kriauklės su įdaru
- Ingredientai
200 g didelių kriauklių formos makaronų;
1 šaukštas sviesto;
druska.Įdarui:
200 g krabų pirštelių;
200 g jūros lydekos filė;
300 g pomidorų;
3 šaukštų aliejaus;
2 česnako skiltelių;
petražolių lapelių;
druskos.- Gaminimas
-
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui nuplikykite pomidorus, nulupkite odelę ir pertrinkite per sietelį. Žuvį ir krabų pirštelius supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iki rusvumo apkepkite smulkintus česnakus, juos išgriebkite. Po to sudėkite smulkintą žuvį ir krabų pirštelius, kepkite 4 min. ant stiprios ugnies. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite trintus pomidorus, česnakus, smulkintas petražoles, pabarstykite druska ir viską išmaišykite. Šiuo įdaru kimškite kriaukles, sudėkite į sviestu teptą indą ir 10 min. kepkite orkaitėje.
Gairės: Kriauklių formos makaronai, krabų piršteliai, druska, sviestas, pomidorai, česnakas, petražolė, lydekos filė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis





Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais





Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Virtiniai





Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |

Kepti kalmarų žiedai





Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |

Įdaryti kalmarai





Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |

Paella





1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |

Šernienos troškinys





Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |

Troškinti grybai su bulvėmis





Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |

Įdaryti pomidorai





Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |

Moliūgų apkepas





Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |

Ryžiai su daržovėmis





Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |

Kepta višta su džiovintais vaisiais





Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |

Su alumi marinuotas kiškis





Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |