„Ar esate gaminę salotas kepsninėje?! Atšilus orui, man norisi kuo daugiau gaminti lauke, tad šį šeštadienį kepsiu Cezario salotas kepsninėje. Parodysiu ne tik puikų marinavimo būdą vištienai ir nesudėtingą Cezario salotų padažą, bet iškepsiu ir pačias salotas“, – intriguoja ji.
Nė viena Kotrynos laidos neapsieina ir be deserto, o šįkart jis bus ne tik skanus, bet ir greitai paruošiamas. Karamelizuoti bananai su ledais nustebins savo genialumu!
Keptų Cezario salotų receptas
Salotoms reikės:
kelių vištos krūtinėlių;
sūdytos šoninės;
romaninės salotos;
prancūziško batono (bagetės);
citrinos.
Cezario salotų padažui reikės:
poros česnako skiltelių;
2 ar 3 ančiuvio filė;
citrinos sulčių;
šaukštelio garstyčių;
šaukštelio „Vorčesterio“ padažo;
poros šaukštų majonezo.
Vištienos marinatui reikės:
trečdalio puodelio alyvuogių aliejaus;
ketvirtadalio puodelio obuolių acto;
šaukšto medaus;
šaukštelio garstyčių;
žiupsnio druskos.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai vištos krūtinėlę lengvai išmuškite mėsos plaktuku. Į plastikinį maišelį, skirtą laikyti maisto produktams, sudėkite vištos krūtinėlę, supilkite marinatą, maišelį atidžiai uždarykite ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.
Per šį laiką paruoškite salotoms reikalingą padažą – visus ingredientus sudėkite į blenderį ir gerai sutrinkite iki vientisos masės.
Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, patepkite alyvuogių aliejumi ir apkepinkite kepsninėje kartu su pusiau perpjauta citrina bei šoninės juostelėmis.
Tuomet marinuotą vištieną iškepkite kepsninėje, o išilgai perpjovę romaninę salotą, ją taip pat lengvai apkepinkite.
Beliks gražiai patiekalą patiekti – į lėkštę įdėkite pusę apkeptos romaninės salotos, supilkite salotų padažą ir pabarstykite sukapota šonine. Šalia įdėkite kelis gabalėlius vištienos, pusę citrinos ir kelias riekeles batono. Skanaus!
Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!